LINKÖPING, 29 augusti 2024 – Ida Infront, ett dotterbolag till Addnode Group, har vunnit en upphandling med Svenska ESF-rådet och ska leverera e-arkiv, iipax archive, med tillhörande konsulttjänster.

Genom detta avtal kommer Ida Infront att leverera en robust och hållbar lösning för långtidsbevarande av digital information till Svenska ESF-rådet. Avtalet omfattar bland annat införande, applikationsunderhåll där uppgraderingar ingår, utbildning samt support och kundstöd.

–  Vi är stolta över att ytterligare en myndighet satsar på vår produkt iipax archive. Avtalet innebär att Svenska ESF-rådet får möjlighet till ett standardiserat sätt att arkivera och tillgängliggöra elektroniska handlingar. Vi välkomnar Svenska ESF-rådet ombord tillsammans med övriga e-arkivkunder, säger Tina Engström på Ida Infront.

iipax archive är en standardprodukt som används av ett stort antal myndigheter, kommuner och företag. Den erbjuds både som abonnemang och som tjänst. Några exempel på kunder är Stockholms stad, Borås stad, Lerums kommun, Linköpings kommun, 22 kommuner i E-arkiv Mitt, 13 kommuner i e-arkiv Väst, Tyresö kommun, Kungsbacka kommun, Södertälje kommun, Helsingborgs stad, Solna stad, Skolverket, Domstolsverket, Migrationsverket, Trafikverket och hos rättsvårdande myndighet.
Produkten iipax archive utvecklas och underhålls av Ida Infront och innehåller funktioner för hållbar e-arkivering. iipax erbjuder även funktioner för säkert informationsutbyte och effektiv ärendehantering.

För mer information vänligen kontakta:

Tina Engström, Affärsområdeschef Ida Infront AB
Tel: 070-528 14 65, e-post: tina.engstrom@idainfront.se

augusti 29th, 2024

Posted In: Press

Godmorgon,
Vi hoppas att er måndag startat på bästa sätt! Även om sommar och ledighet alltid tycks gå för fort, verkar de flesta ändå hålla med om att det är skönt att komma tillbaka till rutiner och arbete.
Vi har en fartfylld höst framför oss och redan nu planerar vårt team höstens kurser för er som arbetar i iipax archive.

Nyckeln till långa och goda kundrelationer

Vad är likheten mellan en schweizisk armékniv, en kameleont och en produkt som funnits på samma marknad i 40 år? Det här låter som en mindre bra Bellmanhistoria, men frågan har ett djup värt att belysa.
Alla har en förmåga att anpassa sig till sin omgivning.
Visst, kniven är som den är, men användningsområdena är många och ofta kan den användas i situationer produktägaren aldrig ens funderat på, så funktionen är anpassningsbar. Kameleonten, likt många levande varelser, har utvecklat sin specifika konst att anpassa sig till sin omgivning för säkrare överlevnad. En produkt som överlevt i 40 år – utvecklad innan Internet var utbrett, i en period av teknikutveckling under ständig acceleration och där nya lagar inom Sverige och Europa skapas oftare än det regnar på sommaren – måste vara anpassningsbar till sin omgivning.

Men det räcker inte.

Svart bälte i anpassningsbarhet är visserligen en fin ingrediens till en lång och god kundrelation men därtill krävs förmågan att ständigt påvisa en nytta som överträffar alla förväntningar på kvalitet och effektivitet i relation till kostnad. Lägg där till mycket hög servicemindness, att finnas lättillgänglig och uppvisa ett stort intresse med god kunskap om kunden och dennes syfte. Blanda det med struktur, ordning och reda och tydliga avtal.

Då kan en leverantör och en kund kroka arm under lång tid och ha många roliga år tillsammans.
I en relation är man inte ensam. Ömsesidig respekt och en öppen dialog med fokus på samarbetsformer som bygger på en nyfikenhet att hitta nya lösningar präglar relationerna.
Vi på Ida Infront, som nu firar 40 år med våra iipaxprodukter, är oerhört tacksamma över alla våra fina och långa kundrelationer. Utan kundernas ständiga jakt på förbättring står vi still.
Fortsätt utmana oss och ställ krav. Vi finns här – en sekund bort!

2013: Nya profilfärger

Inför 2013 genomförde vi en uppdatering utav både loggan och våra profilfärger och övergick till den gemensamma inom Addnode Group, inklusive nya färger och en reviderad logotyp. Från 2013 har både vår logga och vår produkt iipax en turkos färg.
Minns ni när våra profilfärger var röda och gröna?

MÖT VÅR NYA MEDARBETARE

Hej Sandrina, vad gör du på Ida Infront?
Jag har nöjet att vara Value Stream Manager (VSM). Detta innebär i praktiken att jag är linjechef för ett värdeflöde på Ida Infront. Mitt team, Nilen, fokuserar på att skapa värde för myndigheter som använder iipax case och det är även vi som produktutvecklar för iipax case.

Varför valde du att bli en del av Ida Infront?
Jag har jobbat med iipax case och iipax archive som kund och under åren som användare, utbildare, kravställare med mera jobbade jag nära Ida Infront. Jag har alltid tyckt om den inkluderande företagskulturen, de trevliga och kunniga människorna samt inte minst produkterna. Efter 25 år på min förra arbetsplats kändes detta som ett naturligt steg när jag blev sugen på en ny utmaning, att få behålla mitt fokus på samhällsnytta fast nu gå till leverantörssidan.

Vad betyder våra värderingar – We make friends, We are the solution, We build trust – för dig?
För mig var värdegrunden en del i mitt beslut att söka jobb här. Det summerar min känsla för företaget, ett gäng pålitliga och lösningsorienterade vänner helt enkelt.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Lojal, resultatorienterad och nyfiken.

Vad gör du helst på din fritid?
Jag umgås gärna med familj och vänner. Promenerar med hunden, reser utomlands, spelar spel, lägger pussel, dansar Ceilidh, tittar på film och läser böcker. De som har sett mig åka kommunalt vet att Kindlen oftast är framme.

Vad ser du mest fram emot nu?
Att starta hösten med teamet! Vi har spännande planer för hur vi ska jobba framåt och en mängd planerade releaser.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Jag skulle gärna äta middag med Sir David Attenborough. Han har varit med och skapat de vackraste programmen jag vet som ”The Blue Planet” och ”Planet Earth”.  En fantastisk berättare som måste ha varit med om otroligt mycket under sina 74 år i branschen.

Tack för denna gång! Vi hörs snart igen!

augusti 26th, 2024

Posted In: Monday Morning Mail

LINKÖPING, 19 augusti 2024 – Ida Infront, ett dotterbolag till Addnode Group, har vunnit en upphandling med Jönköpings kommun och ska leverera e-arkiv, iipax archive, med tillhörande konsulttjänster.

Genom detta avtal kommer Ida Infront att leverera en robust och hållbar lösning för långtidsbevarande av digital information till Jönköpings kommun. Avtalet omfattar bland annat införande, applikationsunderhåll där uppgraderingar ingår, utbildning, migrering samt support och kundstöd.

–  Vi är stolta över att Jönköpings kommun satsar på vår iipax archive-lösning. Avtalet innebär att de får en helhet bestående av installation, införande, utbildning, migrering av befintligt e-arkiv och support i ett samlat paket. Vi välkomnar Jönköpings kommun tillsammans med övriga e-arkivkunder, säger Tina Engström, affärsområdeschef på Ida Infront.

iipax archive är en standardprodukt som används av ett stort antal myndigheter, kommuner och företag. Den erbjuds både som abonnemang och som tjänst. Några exempel på kunder är Stockholms stad, Borås stad, Lerums kommun, Linköpings kommun, 22 kommuner i E-arkiv Mitt, 13 kommuner i e-arkiv Väst, Tyresö kommun, Kungsbacka kommun, Södertälje kommun, Helsingborgs stad, Solna stad, Skolverket, Domstolsverket, Migrationsverket, Trafikverket och hos rättsvårdande myndighet.
Produkten iipax archive utvecklas och underhålls av Ida Infront och innehåller funktioner för hållbar e-arkivering. iipax erbjuder även funktioner för säkert informationsutbyte och effektiv ärendehantering.

För mer information vänligen kontakta:

Tina Engström, Affärsområdeschef Ida Infront AB
Tel: 070-528 14 65, e-post: tina.engstrom@idainfront.se

augusti 20th, 2024

Posted In: Press

Möt Edith, vår ekonomichef sedan 2008, som nyligen utvidgat sin roll på Ida till att inkludera hållbarhetsfrågor. I det här inlägget ska vi få lära känna henne lite bättre och få en inblick i vad hennes nya roll innebär och hur vi arbetar med hållbarhet.

Berätta kort om dig själv:
Jag är född och uppvuxen i Argentina med mina tre systrar och vår stora släkt, i en liten stad där alla känner alla. Ett av mina största intressen är naturen. Jag gillar att promenera i naturen och har nyligen köpt en kikare för att spana på fåglar och djur. Jag har promenerat till Rosenkällasjön i Linköping flera gånger nu i juli och träffade vid ett tillfälle på en fågelskådare som berättade om en sällsynt fågel som var just där, men tyvärr hade jag inte min kikare med mig då, haha.

Berätta om din bakgrund och hur du kom in på att arbeta inom hållbarhetsområdet.
Jag kom till Sverige 1997 och började på Internationella ekonomiprogrammet på Linköpings Universitet ett år senare. Efter examen arbetade jag som redovisningsansvarig på ett Techföretag och klev in i rollen som ekonomichef på Ida 2008.
Sedan två år tillbaka har vi börjat rapportera hållbarhets KPI:er till moderbolaget Addnode Group. Det har kommit nya krav på hållbarhetsrapportering, vilket kommer att påverka både företaget och mitt arbete framöver. Det finns en grupp inom koncernen som har jobbat med hållbarhet i ett par år. Vi har även en hållbarhetssamordnare på Ida som representerar oss i detta forum. I min roll som ekonomichef behöver jag vara involverad i hållbarhetsarbetet, vilket gjorde det självklart att axla även den rollen.

Hållbarhet är ingen ny sak för Ida, det har varit i fokus länge, men nu med ännu bättre struktur och ambition att synliggöra det vi redan gör.

Vad gör du som hållbarhetschef?
Hållbarhetsarbetet är tvärfunktionellt, dvs det involverar alla delar i företaget. Som hållbarhetschef har jag ansvar för att driva och samordna vårt hållbarhetsarbete utifrån en hållbarhetsstrategi som är anpassad efter företagets mål och värderingar. Jag leder och följer upp hållbarhetssatsningar, utvecklar och implementerar policyer och riktlinjer samt rapporterar företagets hållbarhetsresultat till interna och externa intressenter.

I en del av arbetet ingår det såklart även att bevaka trender inom hållbarhet och nya direktiv. Dessutom att främja en företagskultur som omfattar våra hållbarhetsvärderingar och initiativ och utbildar våra medarbetare om hållbarhetsmål och metoder.

Vår hållbarhetsgrupp samlas ett par gånger per år och diskuterar olika strategier, där varje avdelning för sig ansvarar för att genomföra jobbet.

Vad inspirerade dig att arbeta inom hållbarhetsområdet?
Jag har alltid varit engagerad i klimat- och miljöfrågor och som ni kanske förstått så är det djur och natur som står mig närmast. Vi människor förstör djurens naturliga miljöer, vilket har direkta konsekvenser för djuren, likväl för klimatet och i slutändan slår det tillbaka på oss människor.

Hur ser du på att integrera hållbarhet i företagskulturen?
Det finns redan ett hållbart mindset inom Ida gällande klimatfrågor. Vi behöver lyfta fram vad vi gör inom jämställdhet, arbetsmiljö, hållbara finanser och hållbar produktutveckling. Hållbarhet ska genomsyra allt vi gör på företaget – från koden vi skapar, till smörgåsen vi äter på fikat. Vi kan givetvis inte påverka vad våra medarbetare gör privat, men vi kan i alla fall försöka 😊.

Vilka hållbarhetsmål har ni satt upp?
Vi har valt ut sju av de 17 hållbarhetsmål i Agenda 2030 där vi känner att vi kan göra skillnad https://idainfront.se/hallbarhet . Vi strävar efter att minska klimatavtrycket genom smartare resor och inköp samt en grön produktutveckling. Vi tar ansvar genom att hjälpa våra kunder med digitaliseringen av deras processer. Dessutom ser vi till att vår affärsmodell säkrar vår överlevnad i en osäker värld samt att vi har schysta anställningsvillkor.

augusti 15th, 2024

Posted In: Nyheter