Monday Morning Mail 5/18

21 maj, 2018 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Ni som följer vårt nyhetsbrev har sett att vi i varje nummer presenterar våra nyanställda. Och det är alltid lika trevligt att lära känna nya, intressanta personer, både för kunder och för våra egna medarbetare på Ida Infront. Just nu blir vi fler i snabb takt – så idag har vi glädjen att möta tre nya ansikten. Men vi börjar med en helt annan rolig nyhet.

Migrationsverket väljer vår Förmedlingstjänst för Mina meddelanden

Migrationsverket har i sitt regleringsbrev från regeringen fått i uppdrag att ansluta sig till Skatteverkets tjänst Mina meddelanden. För att göra det på ett enkelt och effektivt sätt har myndigheten valt att köpa in Ida Infronts produkt iipax communication FMM, Förmedlingstjänst för Mina meddelanden, som redan idag används på myndigheter som Exportkreditnämnden och Naturvårdsverket för att leverera post digitalt till företag och medborgare.
Med produkten ska Migrationsverket ansluta sitt postflöde genom att integrera sina interna system till tjänsten Mina meddelanden, en gratistjänst där medborgare kan registrera sig för att kunna ta emot, läsa och samla all myndighetspost digitalt. Genom anslutningen får myndigheten en snabbare och mer kostnadseffektiv postgång, samtidigt som de gör miljön en tjänst.

Vi är självklart stolta över att Migrationsverket väljer Ida Infronts smidiga produkt som Förmedlingstjänst. I affären ingår även införande av tjänsten, support och underhåll samt optioner på utbildning och konsulttjänster.

Senaste nytt om Indien

Du missade väl inte vårt specialnummer om Ida Infronts satsning i Indien? Där berättar vi vad vi gör och varför. Du kan läsa extranumret här!

Dina personuppgifter hos Ida Infront – GDPR

Som ni alla har uppmärksammat inträder en ny dataskyddslag i hela Europa, det som heter GDPR (General Data Protection Regulation eller Dataskyddsförordningen), den 25 maj.
Med anledning av detta vill vi upplysa dig som prenumerant av Monday Morning Mail (MMM) om vår behandling av dina personuppgifter. De uppgifter som du själv registrerat vid beställning av MMM (namn, e-postadress, organisation) lagras i vårt utskicksverktyg Mailchimp. Uppgifterna används för att skicka ut MMM, via e-post, till angiven e-postadress månadsvis. Om du vill avregistrera dig kan du skicka en begäran om detta till marknad@idainfront.se. Då raderas dina uppgifter. I och med att du mottagit detta meddelande, och valt att inte avregistrera dig, godkänner du att vår uppdaterade GDPR-information nått fram till dig och att du accepterar framtida utskick enligt ovan nämnda beskrivning och intervall.


Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Sandra Bernspång, Linköping…

 • Sandra, du började jobba på Ida Infront i mars…
  Ja, jag är anställd som verksamhetskonsult med fokus på iipax one. Rollen innebär att jag arbetar nära våra kunder för att tillsammans med dem ta fram den bästa lösningen anpassad efter deras behov. Lösningförslaget specificeras ofta genom workshops och avstämningsmöten med kunden, för att sedan lämnas över till utvecklingsteamen för implementation. I teamet fungerar jag som produktägare och jag ansvarar även för själva införandet med bland annat utbildning.
 • Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
  Positiv, intresserad och öppen.
 • Och Ida Infront?
  Ett företag som gör verklig nytta i samhället. Våra flexibla och innehållsrika produkter löser komplexa problem, vilket jag tror är mycket tilltalande för våra kunder. Personligen trivs jag i en miljö där man själv får styra sitt arbete och där man tar sig tid att hjälpa varandra, något som jag redan fått erfara här. Jag uppskattar också Ida Infronts inkluderande och sociala kultur, där alla pratar med alla och är fria att vara sig själva
 • Som småbarnsmamma, har du någon fritid?
  Med två småbarn hemma blir det inte så mycket tid över för egna intressen, men jag tycker om att läsa och är med i en bokklubb. Jag tycker också om att laga mat och baka och försöker laga minst en ny maträtt varje vecka, vilket inte alltid uppskattas av 4-åringen… haha. När jag får chansen, går jag på konsert med inledande middag på en trevlig krog. Våra resor går helst till Medelhavsregionen och då främst Italien. Dessutom bor jag i ett gammalt hus som kräver lite kärlek, så det går också åt mycket tid att renovera och inreda.
 • Och vad tänker du när du blickar framåt?
  Jag blev tidigt involverad i ett stort projekt som kommer att pågå i flera faser under flera år. Nu ser jag fram emot att se hur lösningen går från vision till verklighet. På det personliga planet ska det bli skönt att avsluta några renoveringsjobb hemma. Och så ser jag fram emot att få plantera ut de plantor jag har drivit upp från frö och se hur naturen spricker ut i full blom igen.

… och Martin Lidh, Linköping…

 • Hej Martin, berätta vad du gör på Ida Infront.
  Eftersom jag började jobba i mitten av maj, så är jag fortfarande väldigt ny på jobbet och har inte full koll på allt ännu. Men jag kommer jobba som systemutvecklare i team LIMS. Det känns väldigt bra. Jag upplever Ida Infront som ett innovativ företag som arbetar med spännande samhällsnytta
 • Och vem är du med tre ord?
  Då säger jag effektiv, tävlingsinriktad och hjälpsam.
 • Vad gör du helst på din fritid?
  Det är en mix av lite av varje, framför allt brasiliansk jujutsu, löpning, dator- och brädspel samt mat – både att äta och att laga.
 • Vad ser du mest fram emot nu?Jag vill verkligen komma igång med jobbet och börja koda igen för fullt. Efter ett drygt halvår med exjobb, så är det efterlängtat. Sedan ska det bli kul att lära känna folk här på kontoret ännu bättre. Den årliga sommarfesten här på kontoret blir ett perfekt tillfälle!
  Eftersom jag gillar löpning så måste jag dessutom nämna folkfesten Göteborgsvarvet, som jag förhoppningsvis precis har genomfört när det här nyhetsbrevet kommer ut.

… och även Eleonor Bengtsson, Linköping.

 • Eleonor, du började också hos oss under våren. Vad jobbar du med?
  Det stämmer, jag började i mitten av mars och jobbar som systemutvecklare i Team permission.
 • Hur beskriver du dig själv?
  Jag är nyfiken, energisk och social. Jag är galen i musikinstrument och spelar för närvarande trumpet i en blåsorkester. Och så håller jag även på med ljudteknik.
 • Och vad har du fått för bild av Ida Infront?
  Det är ett ställe med stor arbetsglädje och trevliga kollegor. Nu ser jag fram emot att lära mig mer om iipax och få programmera nya features.

Då rundar vi av maj månads nyheter och återkommer i juni igen. Njut av allt det vackra, så hörs vi snart. Ha det så gott!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut