MMM augusti 2023: Med en vecka kvar…

28 augusti, 2023 | Kategori: Monday Morning Mail

Med en vecka kvar…

…är vi mer redo än någonsin! Nedräkningen har börjat och snart välkomnar vi 6 nya kollegor som blir en del av vårt nya traineeprogram.

Therese, du är HR-chef på Ida Infront. Berätta om den här satsningen!

– Vi har märkt ett ökat intresse kring just traineeprogram då frågan har kommit oftare när vi möter studenter ute på event och mässor. Med den insikten i kombination med vårt behov av ett sammanhållet introprogram, föddes idén kring att införa Ida Infronts egna traineeprogram för systemutvecklare.

Vad ser du för fördelar?

– Vårt traineeprogram ger en fantastisk möjlighet, att på ett roligt och effektivt sätt, komma in i vår gemenskap. Att vara ny på jobbet kan ibland kännas överväldigande. Som ny är det mycket att lära och ta in samtidigt som frågorna är många. Vi tror att det är lättare att börja ett nytt jobb tillsammans med andra i samma situation, där man tillsammans lär och hjälps åt.

Hur ser upplägget ut?

– Projekt- och utbildningsgruppen har arbetat hårt och flitigt med att sätta ihop programmet som är uppdelat i olika block, och som löper över en fyramånadersperiod. Alla traineer får tillsammans en grundlig introduktion till företaget, vår marknad, vår kultur och hur vi arbetar. Traineerna kommer att få arbeta med egna projekt, men redan från sin första dag kommer var och en av dem att tillhöra ett team samt ha en dedikerad ’buddy’ som är med dem genom hela traineeprogrammet.

Och vad händer efter december?

– Då är varje trainee redo att börja använda sina kunskaper och arbeta som systemutvecklare i sitt team.

Jag vill passa på att säga att vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna våra nya kollegor till Team Ida Infront, och hoppas att de är lika taggade som vi är! 😊

MÖT VÅR NYA MEDARBETARE

Varmt välkommen, Anneli!

Hej Anneli, vad gör du på Ida Infront?
Arbetar som IT Operations Specialist inom affärsområdet Archive & Com vilket innebär att jag är med och installerar, konfigurerar och implementerar iipax archive, iipax ags samt framöver även iipax com hos våra kunder 😊

Hur hamnade du på Ida Infront?
Jag snubblade över Ida Infront av en slump. Jag fick genast ett gott intryck av både företaget och alla jag pratade med, vilket gjorde att valet blev lätt. Att sedan få arbeta med samhällsnyttiga produkter är ju en stor bonus!

Vad betyder våra värderingar – We make friends, We are the solution, We build trust – för dig?
Man känner sig välkommen som ny medarbetare, otroligt kompetenta och hjälpsamma kollegor vilket ger genomsyrar hela Ida och gör att man känner sig som en i gänget direkt även om man som jag arbetar på distans. iipax är en otroligt kompetent och anpassningsbar produkt som löser våra kunders behov av verksamhetsstöd och detta känns riktigt stimulerande. Alla grymma kollegors engagemang och kompetens gör att vi tillsammans skapar goda förutsättningar och långsiktiga relationer med våra kunder vilket är otroligt kul!

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Nyfiken, engagerad och envis.

Vad gör du helst på din fritid?
Hundar är min stora hobby. Jag tränar och tävlar IGP (en gren med olika kombinationer av spår, lydnad och skyddsarbete) med mina två holländska herdehundar och försöker också använda både löpskor och skidor så mycket som möjligt 😊 Sedan umgås jag ju gärna med min familj och vänner gärna till fjälls.

Vad ser du mest fram emot nu?
Just nu ser jag fram emot en spännande höst med massa roliga projekt samt att börja kika lite mer på vår produkt iipax com.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Min farmor som betydde mycket för mig. Det skulle vara så roligt att sitta ner med henne som vuxen och prata om hennes uppväxt och liv.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut