Ben Hammarsten

”Ida Infront är ett mindre företag som fungerar som ett stort företag med rutiner och en bra struktur”

Vad var det som tilltalade dig då du sökte dig till Ida Infront?
Jag såg en annons om jobb som jag sökte och jag tyckte att det verkade vara ett mysigt gäng som jobbade här. Arbetade just då på ett stort företag och tänkte att det skulle finnas större möjlighet att forma sin tillvaro och sin egen roll på ett litet företag. Ifrån början arbetade jag med systemintegration och att få igång system ute hos kund. Jag har sedan dess jobbat som projektledare och sedan ca fem år arbetar jag med försäljning och ansvarar för vår kommunikationsprodukt.

Vad trivs du bäst med hos oss?
Att vi har en öppen företagskultur och att man kan prata om de problem man stöter på. Jag känner att jag kan styra mitt arbete väldigt mycket själv. Det är lagom mängd med resor och det är dessutom roligt att ha externa kontakter och bygga kontaktnät. Sedan har vi roliga produkter som är uppskattade ute hos kunderna. Det är också roliga uppdrag inom myndighetsvärlden. De kunder vi har är unika och systemen vi jobbar med finns ofta bara på ett ställe i världen.

Hur skulle du beskriva företaget för en utomstående?
Ida Infront är ett mindre företag som fungerar som ett stort företag med rutiner och en bra struktur. Det är ganska enkelt det mesta, tidrapportering och allt sådant flyter smidigt och alla känner alla. Sen jobbar vi ofta med det senaste inom våra områden, som t ex kryptering, säker kommunikation och PKI-lösningar. Det är ett ganska tekniktungt företag. Våra kunder blir ofta imponerade av vad vi kan och över våra lösningar!

Dela sidan:
Skriv utSkriv ut

Arbetsroll

Business Unit Director

Bakgrund

Civilingenjör i Datateknik, Linköpings Universitet

Om mig

Jag är en mångsysslare som bor i hus tillsammans med fru och två barn. På vintern tycker jag om att spela innebandy, åka skidor, träna på gym och vara ute i skogen och spåra djur. På sommaren lägger jag tid på golf, sommarstugan, båten och att fiska.

Anställningsår

1997