Monday Morning Mail 9/14

20 oktober, 2014 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Vi nämnde nyligen att vi skulle berätta mer om en ny affär. Kunden är Oskarshamns kärnkraftverk, OKG AB, som äger och driver tre av Sveriges kärnkraftsreaktorer. Vi på Ida Infront, har i samarbete med ett av våra partnerföretag, fått uppdraget att leverera ett e-arkiv. Order värdet är på ca 2 MSEK och består till större delen av licenser.

E-arkiv till OKG

OKG har stor mängd dokumentation med mycket höga krav på arkivering, långtidslagring och spårbarhet. Information som rör hantering av kärnbränsle behöver i princip bevaras i 100 000 år, den tid som kärnavfallet beräknas vara aktivt. Idag hanteras arkivering på papper och äldre mikrofilmsteknik. Den nya e-arkivlösningen ska bland annat hantera projektdokumentation och ritningar i digital form. Arkivet beräknas vara igång till årsskiftet. Lösningen till OKG är en del i produktfamiljen iipax som förutom e-arkiv också innehåller funktioner för dokument- och ärendehantering, kvalificerade e-tjänster och säker informationsöverföring.

Ökat intresse från privata sektorn

För oss på Ida Infront är det här en mycket intressant affär på flera sätt. Vi gillar att få extra stora utmaningar, och OKGs krav på långtidslagring tillhör de längre tidsperspektiven, med ett stort samhällsansvar och extra höga krav på säkerhet. Dessutom är vi speciellt glada åt en ny kund inom den privata sektorn. OKG AB i Oskarshamn, ett dotterbolag till E.ON, är en av de stora elaktörerna på den nordiska marknaden. Idag är vi en av de ledande leverantörerna inom e-arkiv, till svenska myndigheter och kommuner, men vi vet att det finns ett stort behov även inom det privata näringslivet. Sist men inte minst, är det väldigt roligt att få göra detta projekt tillsammans med ett av våra partnerföretag inom Addnode Group.

iipaxdagen – en uppskattad kundaktivitet!

Nyligen genomförde vi iipaxdagen, det kundevenemang som vi har nämnt här vid ett flertal tillfällen. Det var fjärde året i rad som vi samlade kunder och iipaxanvändare för en fullmatad, och väldigt trevlig, eftermiddag som avslutas med mat och mingel framåt kvällen. Missade du det? Då får du sikta in dig på oktober nästa år!

Och snart dags för Arkivforum

Nu när även Sundsvall42 är genomförd, så satsar vi mot nästa evenemang. Arkivforum är Sveriges ledande forum inom arkiv och informationshantering. Årets konferens, som genomförs 12-13 november i Stockholm, handlar som alltid om senaste nytt, men även om hur man tar ett helhetsgrepp över företagets eller organisationens informationshantering. Flera av våra kunder är på plats och håller föredrag, vilket vi tycker är extra roligt. Och självklart finns vi också med, som samarbetspartner till evenemanget och som utställare. Hoppas att vi ses!

Och hörs… ja, det gör vi i november igen. Ha det riktigt bra till dess!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut