Monday Morning Mail 7/20

31 augusti, 2020 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon,

Sommaren 2020 kommer vi med all sannolikhet att minnas som väldigt olik tidigare somrar. Ordet ’hemester’ har frekvent förekommit och många har därigenom hittat nya smultronställen i vårt avlånga land. Oavsett var du varit, hoppas vi att du haft en fin sommar med tid för det du tycker om.
När vi i morgon går in i september månad, är de flesta hos oss tillbaka från välförtjänt ledighet. I och med Folkhälsomyndighetens fortsatta riktlinjer om distansarbete, kommer vi att fortsätta rekommendera och underlätta för våra medarbetare att arbeta hemifrån.

Full fart framåt, trots allt

Det står nu också klart att de flesta event och mässor vi tänkt att, både anordna och delta på, ställs in. Som tidigare nämnt är vår årliga kunddag iipaxdagen, som vanligtvis är i full planering vid det här laget, framflyttad på obestämd tid. Även om det såklart känns tråkigt är det samtidigt ett helt givet beslut.
Vi kommer inte heller att delta på olika mässor och event i samma utsträckning som andra höstar, och de få som blir av kommer att ske digitalt – såklart. Vi berättar mer om detta i nästa MMM.

Men, trots det står vi inför en fullspäckad höst där vi tar oss an både nya och utökande uppdrag. Detta möjliggör för oss att fortsatt kunna erbjuda arbetstillfällen, vilket känns extra bra under rådande situation. Lite längre ned får ni möta Alexander och Tina, som båda är nya ansikten hos oss sedan ett par veckor tillbaka.

Sommarjobbarna gjorde succé

Vi har flera gånger berättat att vi har för vana att alltid erbjuda ett par studenter möjlighet att ta sig an ett sommarprojekt hos oss. I år hade vi förmånen att få ta emot Adam och Edwin, och de gjorde succé! Deras arbete resulterade i en serie ’proof of concepts’ genom en förenklad, men komplett, process för arkivering med de moment som vi planlagt. Stort tack för ett riktigt väl och bra genomfört jobb! Det var roligt att ha er med.

Edwin Forsberg & Adam Lager

 


Möt vår nya medarbetare!

Välkommen Alexander Rosendahl, Stockholm…

Hej Alexander, vad gör du på Ida Infront?
Jag är IT-projektledare för två av våra team, Spirit och Mercury, samt att jag har gradvis fått projekt överlämnade till mig och för närvarande rör det främst UHR (Universitets- och högskolerådet) och UKÄ (Universitetskanslersämbetet) som jag är involverad i.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Eftersom jag tidigare jobbade på Scania, som är ett jämförelsevis gigantiskt företag, så tyckte jag att det verkade intressant att jobba i en mindre organisation där man kan se hur projekt utvecklas betydligt snabbare. Jag är väldigt nöjd med bytet hittills då jag känner att jag kom in i gänget väldigt snabbt, har fått en grym introduktion och att det dessutom känns som att man gör en samhällsnytta via uppdragen på ett sätt som inte känns lika tydligt i andra organisationer.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Nyfiken, anpassningsbar, inkännande.

Vad gör du helst på din fritid?
Tränar eller umgås med vänner och flickvän.

Vad ser du mest fram emot nu?
Jag ser mest fram emot att få se hur ett nytt projekt ska inledas och följa det från början till slut.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Tom Hanks. Han känns väldigt sympatisk och dessutom har han redan haft Corona så det känns ju säkert.

 

…och välkommen Tina Engström, Stockholm…

Hej Tina, vad gör du på Ida Infront?
Jag jobbar som affärsområdeschef för affärsområdet Arkiv & Kommunikation där fokus är att fortsätta utveckla och leverera hållbara och effektiva produkter och lösningar för digital arkivering och säkert informationsutbyte för våra kunder.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Jag kommer från ett systerföretag till Ida Infront inom samma koncern och har länge känt till Ida Infront. Precis som de andra bolagen inom Addnode Group är Ida Infront ett företag som speglas av sunda värderingar och en miljö där det är högt till tak. Att företaget dessutom levererar samhällsnyttiga lösningar är jag väldigt stolt över. Jag ser fram mot att få fortsätta arbetet tillsammans med mina nya kollegor för att leverera mervärde för våra kunder och möta den stora efterfrågan som finns på våra lösningar.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Positiv, engagerad och driven.

Vad gör du helst på din fritid?
Jag älskar att resa och upptäcka nya platser och kulturer tillsammans med min sambo och våra två tjejer (4 och 7 år). Miljöombytet är dessutom det bästa sättet för mig att återhämta mig och få ny energi. Att komma iväg på längre resor, kortare utflykter på cykel eller en skidresa är något jag uppskattar mycket.

Vad ser du mest fram emot nu?
Framförallt ser jag fram mot att lära känna alla nya kollegor och tillsammans med dem fortsätta att skapa goda förutsättningar för att leverera marknadsledande lösningar för digital arkivering och säker digital kommunikation. Jag ser också fram mot att bygga upp vårt affärsområde med en bra teamkänsla där vi tillsammans jobbar för ständiga förbättringar och ett öppet klimat.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Oj vilken rolig och svår fråga! Jag skulle väldigt gärna äta middag med David Lynch. Film är ett stort intresse och hans filmer är verkligen riktiga konstverk.

 


Tills vi hörs igen…

…önskar vi er en fin start på hösten. Och glöm inte att tvätta händerna ofta, hålla avstånd och ta hand om dig själv och andra. Trevlig måndag!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut