Monday Morning Mail 5/22: iipax så in i Norden

30 maj, 2022 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon,

Hoppas din morgon börjat på bästa sätt. När vi nu närmar oss sommaren med stormsteg kan vi också se tillbaka på en händelserik vår. Vi har välkomnat både nya kunder och kollegor och vi är på en, minst sagt, fortsatt spännande resa. Det inte så många känner till är att iipax bidrar till framtidens informationssamhälle även hos några av våra grannar i Norden.

 

iipax så in i Norden

Digitaliseringen av offentlig sektor är Ida Infronts kall. Våra iipax-lösningar har funktioner för säkert informationsutbyteeffektiv ärendehantering och hållbar e-arkivering. Det är något våra grannar i Norden ser och även drar nytta av.

Framför allt är det våra speciallösningar för ärendehantering i laboratoriemiljöer som bidrar till effektivisering inom offentlig sektor i Norge och Danmark.

Vi har under en lång tid levererat så kallade LIMS-lösningar – Laboratory Information Management System – med ärende-hanteringsstöd baserade på iipax inom Sverige. Det har vi gjort inom både offentlig sektor och till privat marknad.

Laboratorier samlar in information genom analyser, i vårt fall är det ofta DNA-analyser. Informationen processas i olika steg och omgärdas av väldigt starkt skydd samt spårbarhet avseende vem som gjort vad och när i LIMS-lösningen. Handläggare erbjuds en bra överblick, processtöd och goda sökmöjligheter i ett system med mycket hög integrationsförmåga.

Som i många andra länder i Europa är det ofta i laboratorier på universitet och universitetssjukhus där DNA-analyser genomförs, så även i Norge och Danmark. I norra Europa har det också etablerat sig väldigt många privata aktörer, dit både privatpersoner och myndigheter vänder sig för att få hjälp med analyser.

Men det är inte bara LIMS-lösningar vi exporterat. Myndigheter har ofta ett nära samarbete över landsgränser och är nyfikna på varandra, särskilt om de är systermyndigheter eller om de har en liknande verksamhet. I Sverige finns en myndighet, Allmänna reklamationsnämnden, som prövar alla slags konsumenttvister – i Norge får man vända sig till relevant så kallad klagenemnd, vilka är specialiserade inom olika fack. Det här är ett användningsområde där iipax lämpar sig väldigt väl, vilket visat sig i både Sverige och Norge.

Vår resa inom Norden fortsätter i en fin takt och vem vet hur iipax letar sig vidare ut i världen härnäst.

We make friends – We are the solution – We build trust

 MÖT VÅR NYA MEDARBETARE

Varmt välkommen till vårt Linköpingskontor; 

David Lindahl

Hej David, vad gör du på Ida Infront?
Jag är systemutvecklare och sitter just nu med 2 hattar: Vidareutveckling och förvaltning av vår produkt iipax case och också en del av ett team som levererar lösningar till bland annat Universitets- och högskolerådet.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Det var en blandning av förändrade omständigheter på konsultfirman jag tidigare arbetade hos och hur bra det kändes på Ida Infront. Vi har en kultur som jag verkligen uppskattar!

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Positiv, rolig och vetgirig!

Vad gör du helst på din fritid?
Efter 2 års corona-uppehåll från min simträning så är jag i gång igen så det är poolen som gäller och tävlingar framöver. Annars spenderas även en stor del av fritiden framför datorn, antingen något spel eller något roligt programmeringsprojekt.

Vad ser du mest fram emot nu?
Att fortsätta med förbättringar och vidareutveckling av iipax case. Roligt och utmanande!

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Sarah Sjöström! Kanske få lite tips hur man håller i gång både fysiskt och psykiskt specifikt när det gäller simning. Kanske lite tekniktips också, skulle gärna kunna simma fjärilssim som hon kan.


Tack för denna gång. Nästa gång vi hörs har vi precis lämnat midsommar bakom oss. Därför passar vi på att säga GLAD MIDSOMMAR redan nu. Vi hörs snart igen!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut