Nyheter i iipax 5.6

9 juni, 2015 | Kategori: Nyheter

Nya funktioner

Ärendehantering

Kartvisaren (arbetsflödet) kan nu visas på ett mer översiktligt sätt. Användaren kan välja att visa automatiska aktiviteter i ett minimerat läge (som punkter) och även slå av visningen av namnen på övergångarna mellan aktiviteter. Användare får därigenom möjlighet att se flödets alla manuella aktiviteter på ett överskådligt sätt.

Sökfunktionen har en ny möjlighet att nu kunna sortera sökträffarna på egna flikar. Vilka träffar som skall sorteras tillsammans styrs med hjälp av konfiguration. Detta ger stora möjligheter att enklare och snabbare hitta information i iipax. Användare kan direkt avgöra om det är en relevant träff utan att behöva öppna ärendet.

Dokumenthanteringen i iipax har utökats med funktioner för att hantera dokument och filer som inte naturligt tillhör ett ärende. Nu finns det stöd i iipax för att skapa akter. Akter är ett bra sätt att strukturera och hålla ordning på dokument. Akter kan användas till personalakter, avdelningsdokument, interna projekt mm. I samband med detta så har även stöd för ett generellt ärende blivit en del av iipax 5.6.

Webbdiarium

I och med iipax 5.6 finns ett färdigt webbdiarium som innehåller en startsida, söksida, Fråga/Svar och en kontaktsida. Webbdiariet konfigureras för att matcha organisationens grafiska profil och vilken information som skall visas. För organisationer som önskar publicera sina offentliga handlingar för allmänheten finns nu ett enkelt sätt att tillhanda hålla den servicen.

e-arkiv

Beställningsrutinen i iipax archive har nu möjlighet att bli helt automatiskt genom en ny funktion. Beställningar kan expedieras helt utan manuella steg.

Tekniska förbättringar

Stöd finns nu för IBM DB2 version 10.5. Samtidigt tas stödet bort för Weblogic version 9. För utvecklare finns nya funktioner för att reservera delar av ett ärende, hantera gamla versioner av dokument och konvertera filer. Förbättringar har genomförts för att stödja klienter som är uppkopplade med låg bandbredd.

I releasen finns dessutom en stor mängd buggrättningar.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut