Monday Morning Mail 9/17

23 oktober, 2017 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Då säger vi tack för den här gången! iipaxdagen genomfördes måndagen den 16 oktober, efter månader av planering och fix. Det är ett omfattande arrangemang, som är värd varenda minut vi har lagt ned. För oss är det ett ovärderligt tillfälle att träffa våra engagerade kunder. Och det är en alltid lika givande mötesplats för informationsutbyte och framtidsspaning.

Rekordmånga med på iipaxdagen!

I år slog vi nytt rekord! Vi var nämligen över 100 personer på iipaxdagen, fördelade på fler än 30 kunder. Så roligt – och uppenbarligen så inspirerande för oss och alla våra gäster. Som vi tidigare nämnt innehöll eftermiddagen intressanta programpunkter om e-signaturer och GDPR – de nya dataskyddsreglerna inom EU. Uppskattat var även passen med rubrikerna ”Öppen samverkan”, ”Effektiv verksamhet” och ”Hållbar information”. Egna föredragshållare och fyra externa talare innebar en bra mix, där alla deltagare förhoppningsvis gick hemåt efter den italienska buffén med ny input och nya idéer. Inte minst slutanförandet, där nobelprisexperten Tobias Degsell talade om kreativitet, födde nog både ett och annat ”aha” och ”wow”.

iipaxdagen är Ida Infronts årligt återkommande evenemang för alla iipaxanvändare. Om du missade att anmäla dig i år, så kommer fler tillfällen. Vi lovar att återkomma nästa höst igen!

Dags för FAI den 24-25 oktober!

Nu närmar vi oss med stormsteg FAI:s höstkonferens, som går av stapeln i Stockholm den 24-25 oktober. Konferensprogrammet är som ett smörgåsbord för alla som arbetar med informationsförvaltning. Här kommer det bland annat att bjudas på en nordisk utblick och tankar kring informationsförvaltning i e-förvaltningen. Dessutom får vi veta mer om dataskyddsförordningen, registratur, förvaringsenheter och FGS:er, arkitektur, digitalisering och e-arkiv. Vi på Ida Infront är med som utställare, så vi hoppas självklart att du kommer fram och säger hej. För vi vill gärna berätta mer om våra digitalsmarta lösningar för framtidens informationssamhälle.

Arkivforum med Stockholms stadsarkiv

När vi ändå är igång så vill vi även flagga för Arkivforum den 8-9 november – Sveriges ledande konferens inom arkiv och informationshantering. I år har man valt att fokusera på tre huvudområden: så lyckas du med förvaltningen och leveranserna till e-arkivet, praktisk tillämpning av den nya dataskyddsförordningen och så tar du ett helhetsgrepp över din informationshantering.

Förutom att vi på Ida Infront finns med som guldsponsorer, så vill vi gärna lyfta en mycket intressant fördjupning torsdagen 9 november. Det är vår kund Stockholms stadsarkiv, som är något av en föregångare inom satsningen på e-arkiv. Här kommer de att summera åren som gått under rubriken ”7 års erfarenhet av e-arkiv”. Missa inte det!

Niklas Lindmark är ny systemutvecklare

Från Piteå till Linköping är det drygt 100 mil. Nu bor i och för sig Niklas Lindmark med sin flickvän i Norrköping, men resan är onekligen lång. Niklas har pluggat en civilingenjörsutbildning på Linköpings universitet och jobbar idag som systemutvecklare på Ida Infront. Det här är hans första riktiga jobb efter studierna och han fick snabbt en positiv känsla av att jobba på vårt företag. Som den sanna norrlänning han är så handlar fritiden gärna om skidåkning och hockey, även om Niklas inser att det inte alltid är helt enkelt här i Östergötland. Därför ägnas ledig tid även åt socialt umgänge. Och så jakten på en lägenhet i Linköping, förstås!

Då kör vi på igen och hoppas att vi ses där ute! Annars hörs vi i november igen! Ha det så bra till dess!


Senaste nytt om informationsförvaltning – FAI den 24-25 oktober.

Arkivforum – Sveriges ledande konferens inom arkiv och informationshantering den 8-9 november.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut