Monday Morning Mail 9/16

17 oktober, 2016 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon! Vi hoppas att du var med oss! På iipaxdagen alltså. För om igen blev det en hellyckad kunddag med flera fullmatade programpunkter och inspirerande möten!

iipaxdagen – vår egen uppskattade kunddag

Den 3 oktober var det äntligen dags för iipaxdagen på Fotografiska i Stockholm. Vi var ett 90-tal personer som samlades i den här kreativa miljön, för att lyssna på intressanta föredrag om trender och nyheter. Efter att Stefan Jonegård, vd på Ida Infront, hälsat alla välkomna med en nytänkande framåtblick, tog produktchef Hans Jönsson vid och berättade mer om digitalsmarta iipax. Eftermiddagen fortsatte sedan med tre olika programpunkter som belyste viktiga frågor såsom automatisering, öppen samverkan och hållbar informationshantering. Uppskattat var också Joakim Jardenbergs föredrag med rubriken ”Om Axel Oxenstierna haft internet…”. Vi togs med på en tankeresa som väckte en hel del funderingar. Och som alltid avslutades dagen med något gott att äta och ett trivsamt mingel, där diskussionerna fortsatte i ett givande erfarenhetsutbyte. Nu ska vi bara pusta ut ett tag, sedan kör vi igång med planeringen för nästa års event!

Ny affär inom försvars- och säkerhetssektorn

För en tid sedan blev det klart. Ida Infront har tecknat ett nytt avtal med en större myndighet inom försvars- och säkerhetssektorn. Affären är en leverans av ärendehanteringssystemet iipax och avtalet omfattar implementation samt support av systemet under fem år med en option på ytterligare två år. Det initiala ordervärdet, exklusive optionen, är cirka fem miljoner kronor. Vår produkt iipax är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ för kunder och verksamheter med behov av att hantera information på en hög säkerhetsnivå. Den här affären är ytterligare ett bra bevis på det.

Nytt e-arkiv till Riksantikvarieämbetet

Vi är också stolta över uppdraget att leverera vår e-arkivprodukt iipax archive med tillhörande tjänster till Riksantikvarieämbetet. Det är ett 3-årigt avtal med ett ordervärde på cirka 1,5 miljoner kronor. Riksantikvarieämbetet ansvarar för att kulturarvet bevaras, används och utvecklas. Hit räknas kulturlandskap, fornlämningar, kulturmiljöer och kulturföremål. Sedan 2014 bedrivs ett övergripande program, DAP (Digital arkeologisk process), med syfte att skapa en gemensam infrastruktur för arkeologisk information, vilket underlättar hela samhällsbyggnadsprocessen. Det nya e-arkivet ska fungera som ”mellanlagring” till DAP. Långsiktigt lagras slutredigerad information samlat, som sedan kan delges interna och externa aktörer. Ett spännande projekt som vi säkert får anledning att återkomma till!

Välkommen till Kommunträffen!

”Den digitala staden” – dröm eller verklighet?”. Det är årets rubrik för Kommunträffen, mötesplatsen för digital förvaltning av det offentliga Sverige, som genomförs den 24-25 oktober på Clarion Hotel i Stockholm. I år står vi på Ida Infront som arrangörer tillsammans med Abou och Sokigo. Under två dagar får du följa med på en mängd spännande djupdykningar: Hur tar vi kommandot och förverkligar drömmen om ett integrerat samhälle? Hur integrerar man öppna data i beslutsprocesser, så att jobbet på dagarna blir effektivt och ger känslan av flow? Hur kan vi erbjuda medborgarna de smartaste digitala lösningarna? Är ”den digitala staden” en dröm eller faktiskt en möjlighet? Efter dessa två dagar har du svaret!

Arkivforum 9-10 november

För tolfte året i rad arrangeras Arkivforum, Sveriges ledande konferens inom arkiv och informationshantering. Den här gången ses vi på Filmhuset i Stockholm den 9-10 november. Och som vanligt är programmet fullspäckat med intressanta punkter och utställare. Det handlar om hur man lyckas med förvaltning och leverans till e-arkivet, likaså hur man tar ett helhetsgrepp om verksamhetens informationshantering. En annan viktig punkt är hur den nya dataskyddsförordningen ska tillämpas. Bland alla talare märks flera av våra kunder – Migrationsverket, Kungsbacka kommun, Södertälje kommun och Salems kommun. De senare två pratar om sina gemensamma erfarenheter av e-arkiv som tjänst. I början av året blev det klart att de hade valt oss som leverantör, så missa inte den programpunkten. Och missa inte heller att träffa oss i vår monter, där vi ser fram emot alla trevliga möten och att få berätta mer.

Till sist…

Kom också ihåg konferensen som FAI, Föreningen för arkiv och informationsförvaltning, genomför den 25-26 oktober i Stockholm. Det blir ett par dagar där informationen sätts i fokus – från skapande till bevarande. Vi på Ida Infront finns med som utställare, så kom gärna fram och säg hej!

Höstveckorna passerar snabbt och nästa gång vi hörs blir i november. Ha det så bra tills dess!


Välkommen till Kommunträffen 24-25 oktober!

kommuntraffenlogo

Anmäl dig till årets Arkivforum!

arkivforum_logotyp_final

Läs mer om FAI – Informationsförvaltning den 25-26 oktober!

fai_konferenstopp2016_4-556x292

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut