Monday Morning Mail 9/15

19 oktober, 2015 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Nu är det full fart! Vi har glädjen att kunna berätta om flera nya affärer, samtidigt som vi planerar för vår egen kunddag, iipaxdagen, måndagen den 23 november på Fotografiska museet i Stockholm. Och utöver det checkar vi av ett flertal konferenser i kalendern där vi deltar på ett eller annat sätt. Men vi börjar med två rykande färska projekt!

E-arkiv till Kungsbacka kommun

Kungsbacka kommun med sina 78 000 invånare satsar på e-förvaltning, för att förenkla medborgarnas vardag. Nu har vi på Ida Infront fått en order på ett e-arkiv som kommer att användas för samtliga verksamheter i kommunen. Genom ett e-arkiv kan alla ta del av kommunens arkivhandlingar på egen hand hemma vid köksbordet. På så sätt ökar möjligheten till insyn och även kommunens tillgänglighet. Fokus ligger på att komma igång med arkiveringar från flera olika system och först i kö står kommunens ärendehanteringssystem och skolsystem.

Leveransen omfattar Ida Infronts produkt iipax archive med tillhörande tjänster, något som Kungsbacka kommun såg som en styrka, eftersom de beskriver det som en ”kompetent och välrenommerad produkt”. Den här affären bekräftar det vi har nämnt tidigare – att e-arkivmarknaden för kommuner har nu tagit ordentlig fart och flera kommuner är på gång med sina avropsförfrågningar. Och självklart är vi både glada och stolta över att små och stora kommuner föredrar vår produkt.

Nytt verksamhetsstöd till UKÄ

En annan affär är det verksamhetsstöd med ny funktionalitet som vi under september har levererat till Universitetskanslersämbetet, UKÄ. Nu införs systemstöd för utvärdering av forskarutbildningar, vilket medför flera positiva effekter för UKÄ. Dels får de ett system med hög nivå av IT-stöd för forskarutbildningar, dels får den befintliga utvärderingsverksamheten ett uppdaterat och utökat system.

Det nya verksamhetsstödet är en utökning av det befintliga utvärderingssystemet som vi levererat sedan tidigare för högskoleutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. De revideringar som genomförs sker utifrån de erfarenheter som pilotutvärderingen av utbildningar på forskarnivå ger. Utvärderingssystemet är baserat på iipax programvaror och är helt anpassat för utvärdering av utbildningar genom specifika webbgränssnittsfunktioner, ärendetyper, processer och externa webbtjänster. I samband med att verksamhetsstödet för forskarnivå införs, så förbättras också de externa webbgränssnitten för utbildningsanordnarna.

Vi ses på Arkivforum 11-12 november

Den 11-12 november är det dags för nästa konferens, Arkivforum på Grand Hotel i Stockholm, där vi på Ida Infront medverkar som samarbetspartner. Här deltar också ett par av våra kunder med intressanta föredrag, såväl Exportkreditnämnden som Partille kommun. Läs gärna mer på www.arkivforum.se, där du också anmäler dig. De senaste åren har det varit fullsatt, vilket visar att intresset bara ökar. Hoppas att vi ses! Om inte annat hörs vi om en månad igen då det är dags för ett nytt nyhetsbrev! Ha det så bra tills dess!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut