Monday Morning Mail 9/19

28 oktober, 2019 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon,

Med Halloween runt hörnet och med årets mest händelserika månad bakom oss, lämnar vi snart oktober. Månaden har varit fylld med olika aktiviteter, mässor och event. Och inte minst vår egen kunddag – iipaxdagen.

Succé på iipaxdagen!

Att döma av de kommentarer och den direkta feedback vi fick under minglet som avslutade iipaxdagen 2019, blev årets kunddag en succé! Flera av er kunder berättade att ni uppskattar mötet med andra iipax-användare och att ni genom det mötet tar med er värdefulla tips och nya insikter i hur ni kan fortsätta utveckla ert egna arbete. Från Ida Infronts sida ser vi alltid fram emot iipaxdagen, då det ger oss möjligheten att träffa er och ägna några timmar åt att höra era tankar och frågor kring iipax och hur vi kan fortsätta utveckla produkten till att alltid vara sin bästa version.

Åter igen, stort tack för att ni valde att komma och för ert värdefulla bidrag under open space-sessionen. Extra tack till er som ställde upp i panelen och svarade på frågorna ni fick. Vi ser redan fram emot iipaxdagen 2020, då vi firar 10-års jubileum, och hoppas kunna bjuda på ännu en riktigt bra dag.

Informationsförvaltning – från skapande till bevarande

Under två dagar föregående vecka anordnade FAI (Föreningen för arkiv och informationsförvaltning) en höstkonferens med fokus på informationsförvaltning. Från oss var en av våra verksamhetskonsulter inom e-arkiv och digital informationshantering, Ebba Södersten, tillsammans med vår Business Unit Manager inom vårt affärsområde e-arkiv, Jenny Melin, på plats i Stockholm. De både summerar dagarna som roliga, lärorika och innehållandes många bra dialoger.

Vi är guldsponsor till Arkivforum

Den 6-7 november är vi på plats på Filmhuset i Stockholm när Arkivforum går av stapeln. Ida Infront är stolt guldsponsor till eventet, som beskrivs som Sveriges ledande konferens inom arkiv & informationshantering. Vi som hunnit kika på agendan för dagarna, vet att många intressanta frågor och ämnen kommer att tas upp, som exempelvis vilka förändringar GDPR har medfört i praktikenvad som hade varit bra att veta innan införande av e-arkiv samt tips på hur man lyckats med e-arkiv tillsammans med mycket annat. Vinnare av Årets Arkiv 2019, Helsingborgs stadsarkiv, kommer även att berätta mer om sitt arbete mot att bli ett av Sveriges modernaste arkiv. Vi kan med andra ord vänta oss och se fram emot en riktigt spännande dag – hoppas verkligen vi ses där!

 

 

Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Xuenan Wang Hållström, Stockholm…

Hej Xuenan, vad gör du på Ida Infront?
Jag arbetar som projektledare med arkivkunder. I mitt arbete ingår det två delar, när det är nyleverans är jag leveransprojektledare. När det är förvaltningsprojekt är jag förvaltningsledare.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Ida Infront är ett växande företag med bra produkter som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter. Dessutom har jag hört att Ida Infron är ett trevligt ställe att jobba på

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Öppensinnad, nyfiken och glad.

Vad gör du helst på din fritid?
På min fritid brukar jag läsa, meditera, umgås med familj och vänner.

Vad ser du mest fram emot nu?
Det jag närmast ser fram emot är att komma igång ordentligt med alla mina kunder och att lära mig allt kring fakturering och prognos .

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Jag skulle välja Master Chin Kung, en buddhisk lärare. Jag läser mycket om hans lära och lyssnar ofta på hans tal. Det skulle vara spännande att få träffa honom personligen.

 

…och välkommen Marie Gustafsson, Stockholm…

Hej Marie, vad är din roll?
Projektledare och Team Lead. Jag driver både förvaltnings- och införandeprojekt främst inom ärendehantering för ett par större myndigheter. Detta gör jag bland annat tillsammans med ett grymt team av systemutvecklare där jag även är Team Lead.

Varför valde du Ida Infront?
Jag vill gärna jobba med något behjärtansvärt och meningsfullt, antingen samhällsviktiga funktioner eller med teknik som ligger i framkant och driver på digitaliseringen. Jag gillar även att jobba med människor, i en öppen och familjär kontext, där det både är humant och effektivt i en bra kombination. Jag kände, och känner fortfarande, att Ida Infront är mitt i prick utan att behöva kompromissa!

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Social – Effektiv – Omtänksam.

Vad gör du helst på din fritid?
Umgås med nära och kära, främst med min man och våra två barn. Dans, musik och matlagning ligger också mig varmt om hjärtat.

Vad ser du mest fram emot nu?
Att verkligen lära mig iipax-produkterna, lära känna mina kunder och teamet ordentligt så att vi kan fortsätta att leverera viktiga projekt!

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
En kvinnlig förebild som Sheryl Sandberg skulle vara intressant! Jag läste tidigt hennes bok ”Lean in”, men har inte läst den senaste boken som handlar om att ha eller skaffa sig en plan B. Något en projektledare kan känna igen sig i, även om hennes bok är mer på ett livsavgörande plan.

 

Arbetsmarknadsmässor vid KTH

I början av oktober deltog vi sedvanligt på D-dagen som anordnas av datasektionen vid KTH. Vi fick möjlighet att träffa många nyfikna studenter som redan nu frågar efter sommarjobb inför 2020. För dem kunde vi berätta att vi naturligtvis kommer att ta emot sommarjobbare nästa år, och att vi under våren kommer kunna precisera sommarprojektet 2020 mer ingående.

Vi kommer även att delta på ännu en KTH-mässa under denna höst och denna gång på Kista Arbetsmarknadsdag (KAM), som anordnas av IN-sektionen vid KTH:s Kistacampus. På rekommendation från våra egna medarbetare, som tidigare studerat där, deltar vi för första gången och ser fram emot många trevliga möten.

Med det avrundar vi detta MMM, och önskar en fin start på veckan. Allt gott!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut