Monday Morning Mail 8/16

19 september, 2016 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon! Nya kunder och affärer är alltid lika roligt att få berätta om. Och nu är det dags igen. Den här gången vänder vi oss söderut, mot vackra och framåtblickande Helsingborgs stad.

 e-arkiv till Helsingborgs stad

För en tid sedan blev det klart att vi på Ida Infront tecknar avtal med Helsingborgs stad om leverans av e-arkiv som produkt. Det är ett 3-årigt avtal med ett initialt ordervärde på ca 1,2 MSEK, som omfattar vår produkt iipax archive med tillhörande tjänster.

Helsingborg ligger långt framme i sitt tänkande, med en djup insikt i den allt ökande digitaliseringen som vi alla står inför. Idag arbetar de aktivt med de möjligheter det innebär och ser därför bland annat e-arkivet som ett bra sätt att möta utvecklingen. På så sätt säkras stadens informationsförsörjning långsiktigt och man säkerställer att invånarna även i framtiden har smidig tillgång till information.

Självklart är det fantastiskt roligt att få välkomna Helsingborgs stad som kund. Dels för att vi ser fram emot ett intressant och roligt samarbete. Och dels för att det är ännu ett bevis på vår starka ställning på marknaden. Helsingborg sällar sig nu till ett ansenligt antal myndigheter, kommuner och företag som har valt e-arkivlösningar från oss, såsom Stockholms stad, Ale kommun, Partille kommun, Kungsbacka kommun, Södertälje kommun, Salems kommun, Borås stad, Migrationsverket, Trafikverket och Polismyndigheten.

iipaxdagen – välkommen till vår egen kunddag 3 oktober

iipaxdagen närmar sig med stormsteg och vi laddar för fullt för en inspirerande dag. Vi hoppas att du redan har anmält dig och dina kollegor? Annars är det hög tid nu. För den 3 oktober ses vi återigen på Fotografiska museet i Stockholm, där dagen inleds 13.30 med några ord om nuläget av vår vd Stefan Jonegård. Därefter berättar produktchefen Hans Jönsson om digitalsmarta iipax. Senare under eftermiddagen får du lyssna till tre olika programpunkter som belyser automatisering, öppen samverkan och hållbar informationshantering. Vi kan också se fram emot ett föredrag av Joakim Jardenberg, expert på sociala medier och digitalisering. Den kittlande rubriken är ”Om Axel Oxenstierna haft internet…”. Förutom sedvanligt fika och kvällsförtäring med trevligt mingel, så finns möjligheten till en rundtur i museets fascinerande utställningar. Försäkra dig om en plats och anmäl dig redan idag! Vi ses!

Välkommen Robin Duda!

Stockholmskontoret växer och vi är glada att kunna presentera ytterligare en medarbetare i vår huvudstad. Det är Robin Duda, som bland annat läst Datateknik på KTH Haninge under tre år plus ytterligare distansstudier. Robin kommer att arbeta som systemutvecklare i team iipax, vilket borde passa honom perfekt eftersom han ser fram emot erfarenheten att få jobba och utvecklas i större team med fokus på kvalitet och funktion. Idag bor han med sin flickvän och två ragdollkatter i Västerhaninge. Fritiden är en mix av programmering/nätverk, att läsa fakta- och fantasyböcker, kryddig matlagning och träning, bland annat styrketräning och simning. Vi hälsar Robin välkommen och hoppas att han kommer att stortrivas hos oss!

Ett aktivt studentliv

Hösten är intensiv på flera sätt. Vi på Ida Infront är involverade i flera studentaktiviteter under oktober månad, såsom programmerings-SM som bland annat genomförs i Linköping. Dessutom är det dags för D-dagen den 6 oktober, en arbetsmarknadsdag på KTH i Stockholm där vi självklart finns med. Kom gärna och prata med oss – det tycker vi är riktigt kul!

FAI – Informationsförvaltning

I slutet av oktober genomför FAI, Föreningen för arkiv och informationsförvaltning, en konferens som sätter informationen i fokus – från skapande till bevarande. Det blir två fullmatade dagar – den 25-26 oktober i Stockholm – och vi finns med som utställare. Hoppas att vi ses!

Nu kör vi på och njuter samtidigt av den vackra årstiden. Nästa gång vi hörs är det oktober månad.

Ha det så bra!

 


 

Anmäl dig till iipax-dagen här!

iipaxdagen2016

Läs mer om FAI – Informationsförvaltning den 25-26 oktober här!

fai_konferenstopp2016_4-556x292

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut