Monday Morning Mail 8/20

28 september, 2020 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon,

Trots ett annorlunda år och en fortsatt annorlunda höst, har vi flera spännande saker att se fram emot. Först vill vi berätta om en rolig förfrågan vid fått…

Programmeringsteam från Linköpings universitet

Att vi ofta är i kontakt med studenter och att vi gärna är med och stödjer olika event och aktiviteter, är säkert ingen nyhet för de flesta. Vårt samarbete med Linköpings universitet sträcker sig många år tillbaka och det är en värdefull relation för oss, där vi får möta morgondagens yrkesverksamma samtidigt som vi får dela med oss av vår erfarenhet till de som vill lyssna. Och under hösten 2020 får vi sällskap av sju som visat det intresset.
Tidigare fick vi en förfrågan om vi vill ta emot ett programmeringsteam om sju studenter som ska arbeta med, av oss utsett projekt, fram till jul. Syftet för dem är att komma närmre ett verkligt scenario och att få inblick i hur processer kan se ut – från beställning till leverans. Vi är väldigt glada över att ha dem hos oss, trots att de sitter på distans, när de hjälper oss att utveckla delar i vår produkt för säkert informationsutbyte – iipax com. Vi ska också göra vårt bästa för att ge dem en sådan värdefull erfarenhet som möjligt.

Att ligga i framkant

Vi strävar alltid efter att ligga i framkant med vårt arbete och år 2013 grundade vi något vi valt att kalla ’Stay Infront’. Det är vårt innovationsprogram där alla idéer som bidrar och utvecklar våra produkter, processer och oss själva, varmt välkomnas. Den som har en idé uppmuntras inte bara att dela med sig av den, utan också arbeta med vidare med och utveckla idéen. Faktum är att några av vår organisations bättre satsningar, började i ’Stay Infront’.

We make friends

Vi har en spännande tid framför oss och har under året kunnat välkomna många nya ansikten, både på kontoret i Stockholm och i Linköping. Nya systemutvecklarkollegor, projektledare och verksamhetskonsulter i blandade åldrar och med olika erfarenheter fortsätter att komplettera våra olika team och oss i helhet.

De, som ni får träffa nedan, har hunnit vara hos oss en tid, och kanske inte kan räknas till ’nya’ i den bemärkelsen… men de har inte fått en ordentlig presentation förrän nu.

 


Möt vår nya medarbetare!

Välkommen Daniel Stålhammar, Stockholm…

Hej Daniel, vad gör du på Ida Infront?
Jag är ny sedan 1 april och arbetar som verksamhetskonsult på Ida, där jag främst hjälper kunderna i Team Ultramarine med sin utveckling. Jag stöttar även utvecklingen i Team Enigma för vår kund Naturvårdsverket.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Jag gillade rekryteringsprocessen som verkade seriös och de första intrycken jag fick av företaget. Företaget verkade vara i en stabil fas med långa och stora projekt med sina kunder och jag har siktat mot att få jobba i större projekt.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Utåtriktad, engagerad, innovativ.

Vad gör du helst på din fritid?
Spelar golf, gitarr och följer Djurgårdens IF i både fotboll och hockey.

Vad ser du mest fram emot nu?
Först och främst att pandemin är över så samhället kommer igång på riktigt igen. Inom arbetet är det en förstudie vi ska driva för UHR som är intresserade av att uppgradera från nuvarande lösning till iipax one. Vi hoppas kunna göra dem nöjda!

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Min mormor då vi senaste tiden inte kunnat ses pga. covid-19.

 

…och välkommen Joakim Nilsson, Linköping

Hej Joakim, vad gör du på Ida Infront?
Jag jobbar som systemutvecklare i Team Tau (snart Team Energy), vilket innebär att jag arbetar med vår kund Energimyndigheten och med deras nya ärendehanteringssystem.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Jag jobbade tidigare för ett företag i Norrköping, men bor i Linköping, och började trötta på pendlingen. Jag såg mig om efter jobb i Linköping och var i kontakt med några konsultfirmor, men kände ofta att det inte var något unikt eller riktigt spännande med dem. När jag sedan fick ögonen på Ida Infront kändes det bra då företaget arbetar med egna lösningar och de används för något bra. Det lockade mig.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Social, positiv och lugn.

Vad gör du helst på din fritid?
För tillfället är det discgolf. Men jag har många intressen jag brukar variera som till exempel improvisationsteater, utförsåkning, spel i alla former, umgås med vänner, ’escape rooms’, kolla på fasligt många YouTube-videos.

Vad ser du mest fram emot nu?
Samma dag som jag skriver mitt svar på dessa frågor så ska 1.2 versionen av det vi utvecklar sättas i produktion. Även om jag inte varit delaktig i hela den utvecklingen, men ändå delar av den, känns det kul att lite av det jag gjort redan kommer ut i produktion. Det ska också bli spännande med nästa version som redan är i full fart av utveckling!

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Antingen Barack Obama för han verkar riktigt cool och jag skulle bara vilja höra honom prata IRL. Han sitter säkert på lite intressant information också. Annars skulle jag säga Emelia Clarke, hon verkar bara vara en så underbart snäll, härlig och underbar person, skulle gärna vara hennes vän.


 

Det var allt för denna gång, och vi önskar er en finoktober månad. Tills vi hörs igen, glöm inte att ta hand om dig själv och din omgivning.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut