Monday Morning Mail 8/19

23 september, 2019 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon,

Visst har luften blivit högre? Och visst går det att ana att löven börjar skifta färg? Hösten är definitivt här och vi är nu alle man på däck efter sommaren och sensommarens ledighet. Vi arbetar på i full fart och, som vi nämnde i vårt senaste Monday Morning Mail, har vi månader fulla med arbete, mässor och event. Redan idag är det dags för den första i ordningen…

Kommunträffen – Mötesplatsen för det kommunala Sverige

Precis! Och givetvis är vi på plats. Vi har idag över 100 kommunkunder runtom i landet och vi vet vilken utmaning många kommuner står inför vad gäller digitalisering av sin verksamhet, och just därför vill vi vara med i samtalen under Kommunträffen. Jenny Melin, vår Business Unit Manager inom affärsområdet e-arkiv, är en av oss som kommer att vara på plats under de kommande dagarna. Jenny, hur går dina tankar kring kommande dagar?

”På kommunträffen ser vi fram emot att träffa våra kunder som arbetar med vår arkivlösning anpassad för miljö- och bygglovshandläggare, men även våra samarbetspartners inom koncernen. Det är ett bra tillfälle för oss att hålla oss uppdaterade angående våra kunders behov och önskemål framåt samt hålla oss ajour med vad som är på gång inom området. I år är vi dessutom extra entusiastiska över att kunna kommunicera en större förändring i vår produkt och ser fram emot de diskussioner och samtal detta kan leda till.”

Om du är på plats på Clarion Hotel Arlanda Airport 23-24 september, ser vi fram emot att träffa dig.

Framtidens arkiv och informationsförvaltning 2019

Bara dagen efter första eventets slut deltar vi på nästa konferens, Framtidens arkiv och informationsförvaltning, som äger rum på Hotell Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Under två dagar samlas vi för att samtala om alltifrån trender och utveckling till införande och förvaltning av e-arkiv. Fredrik Samson, affärsområdesansvarig för vår e-arkivprodukt iipax archive, vad kommer du att berätta om under din föreläsning och vad är dina egna förväntningar på dagen?

”Jag vill lyfta fram e-arkivet som en förutsättning för den digitala transformation av offentlig sektor som nu pågår för fullt. Även om det har hänt jättemycket inom e-arkivområdet de senaste 10 åren, har vi bara påbörjat den resan och mer än hälften av alla offentliga organisationer saknar fortfarande ett e-arkiv. Utan e-arkiv kommer vi fortsätta att bygga på det gigantiska berg av digital information som vi redan har och som vi måste ta hand om förr eller senare. Jag kommer ge tips på hur vi kommer fortare framåt på e-arkivresan utifrån mina erfarenheter under nästan 20 års arbete med e-arkiv. Jag ser även fram emot att få ta del av vilka frågor deltagarna har och vilka hinder de ser framför sig samt att diskutera hur vi gemensamt kan ta oss förbi dessa.”

Hoppas vi ses där!

iipaxdagen 2019 – Anmälan är öppen!

Nu är det mindre än en månad kvar till vårt egna stora kundevent – iipaxdagen. Vi har verkligen en fullspäckad dag med massor av intressanta programpunkter. Som nämnt, är vårt fokus i år att ni som är på plats ska känna hög delaktighet i de samtal som äger rum – vi vill ju veta vad ni undrar och vad ni tycker!

Bland annat har vi bjudit in Revisorsinspektionen, Fastighetsmäklarinspektionen och Energimyndigheten till en panel, där de får berätta och svara på frågor kring deras första år som statlig myndighet med iipax one. Efter en vegetarisk lunchbuffé kommer vi att använda oss av den kända open space-metodiken där syftet är att flytta de värdefulla samtal, som oftast äger rum vid pauserna, in till själva konferensen. Med detta upplägg får ni som deltar även möjlighet att vara med och påverka vad som diskuteras, bra va?

Likt varje år, ser vi verkligen fram emot att få träffa så många av er i person. Om du har frågor, är du välkommen till höra av dig till marknadschef ove.sjostrom@idainfront.se och/eller kommunikatör rebecka.spiik@idainfront.se

Varmt välkommen med din anmälan, men skynda dig, anmälan stänger den 4 oktober.

 

Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Sebastian Kopkin, Linköping…

Hej Sebastian, vad gör du på Ida Infront?
Jag jobbar som IT Operations Specialist och är en del av supportteamet. Arbetsuppgifterna är mycket varierande men den största delen går ut på att hantera och lösa inkommande ärenden samt att genomföra installationer och konfigureringar.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Utöver att rollen lät väldigt intressant så gillar jag att företaget är väletablerat och stabilt med produkter som gör verklig samhällsnytta. Det erbjuds också stora möjligheter till kompetensutveckling.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Nyfiken, positiv och lugn.

Vad gör du helst på din fritid?
Det blir en del fotbollstittande, främst när Arsenal spelar. Jag gillar även att hålla igång med fotboll och gym. På kvällarna uppskattas en bra serie/film – helst någon typ av true crime-thriller.

Vad ser du mest fram emot nu?
Jag har en del kundinstallationer som ska genomföras under hösten vilket ska bli kul.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Joe Pesci. Han verkar skön.

 

…och välkommen tillbaka Johnny Hensegård, Linköping…

Hej Johnny, vad gör du på Ida Infront?
Jag arbetar som verksamhetskonsult/produktägare med fokus på e-arkiv. Kort beskrivet kan man säga att jag bland annat hjälper våra kunder att använda iipax archive.

Du har tidigare arbetat på Ida Infront – varför valde du att komma tillbaka?
Dels för att jag blev kontaktat om just rollen som verksamhetskonsult, vilket innebar nya utmaningar för mig, men också för att Ida Infront är ett trevligt företag att arbeta på ?

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Smålänning, Sci Fi-entusiast.

Vad gör du helst på din fritid?
Jag är ingen hobby-jagare utan det är lite av allt möjligt, som att fixa med huset till att umgås med vänner.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Då skulle jag göra det med min fru och vi skulle antagligen besöka Pressklubben i Stockholm för deras musslor och öl.

 

Vi möter morgondagens talanger

Det är inte bara kund och branschmässor som fyller höstens agenda, utan även universiteten och högskolorna runtom i landet bjuder in näringslivet till möte med studenter och blivande arbetsmarknad. Vi deltar på flertalet mässor vid Linköpings tekniska högskola och Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, och varje gång lämnar vi en aning klokare. Att få möta morgondagens talanger och höra hur de ser på vår branschs möjligheter och utmaningar samt vad de värderar och utvecklas av, är värdefull insikt som vi tar med oss.

Med detta sagt, önskar vi dig en riktigt fin dag.

Tills vi hörs igen!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut