Monday Morning Mail 8/18

24 september, 2018 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Nu har den riktiga nedräkningen börjat. Är du redo? För den 15 oktober ses vi förhoppningsvis på iipaxdagen i Stockholm!

Välkommen på iipaxdagen!

Vilken rivstart på arbetsveckan det kommer att bli! Måndagen den 15 oktober är det åter igen dags för iipaxdagen, för dig och alla andra iipaxanvändare – i år med fler intressanta och lockande programpunkter än någonsin. Bland annat kommer Naturvårdsverket att ge en inblick i ett högintressant projekt som handlar om införandet av automatiserad bidragshantering för elfordon. En annan kund är Helsingborgs stad, där de berättar om deras imponerande resa inom e-arkivering. Och en programpunkt som ni heller inte får missa är förstås Sofie Lindbloms syn på digitalisering i samhället. Sofie har en bakgrund som global innovationschef på Spotify, så hon vet verkligen vad hon talar om.

En fullmatad eftermiddag och kväll

Hans Jönsson och Frida Vestman kommer att ge en snabb presentation av vår egen produkt iipax – för en digitalsmart myndighet. Och under en knapp timme kan du även välja ett fördjupningsspår, utifrån behov och intresse. Här kommer våra erfarna medarbetare att tala om säkert informationsutbyte, effektiv ärendehantering samt hållbar e-arkivering. Eftermiddagen avslutas med en spännande gästföreläsare, som i år går i robotens tecken. När vi sedan reser på oss framåt 18-tiden – fullmatade med kunskap och inspiration – är det dags för en välsmakande mingelbuffé.

Anmäl dig nu!

Vi börjar klockan 13.30 med att vår vd Stefan Jonegård hälsar alla välkomna och platsen är 7A Centralen, mitt i citypulsen, med bekväm närhet för alla. Deltagarantalet är begränsat, så välkommen att anmäla dig på www.eventregistrering.se/iipaxdagen – helst så snart som möjligt för att säkra en plats till dig och dina kollegor. Varmt välkommen!


Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Pernilla Wigert, Linköping…

Hej Pernilla, du började på Ida Infront i augusti, eller hur?
Det stämmer! Jag är projektledare i Team Archive i Linköping, där jag kommer jobba med ett antal arkivkunder, både nyinförandeprojekt och förvaltning.
Att jag sökte hit beror på att jag tilltalades av ett lite mindre företag med ganska platt struktur, uttalade värderingar om samarbete mellan alla roller och parter för att nå gemensamma företagsmål. Att dessutom kunna bidra till samhällsnytta med en och annan sparad skattepeng som kan användas till bättre ändamål, kändes också viktigt i valet för mig.
Nu ser jag fram emot att driva ett införandeprojekt från början till slut, för att få bättre förståelse för både våra processer och vår produkt på Ida Infront.

Beskriv dig själv med tre ord.
Nyfiken, Engagerad, Kommunicerande

Hur ser din fritid ut?
Då blir det träning, jag gillar att laga god mat och att resa med familjen.

 … och Rolf Bjärenstam, Stockholm…

Hej Rolf, berätta något om dig själv.
Jag är systemutvecklare och jobbar med produktutveckling på Stockholmskontoret. Eftersom större delen av teamen som jobbar med produktutveckling sitter i Linköping, blir det en hel del videosamtal och resor dit.
Egentligen var det en slump att jag hittade Ida Infront, men när jag läste på lite blev jag intresserad. För mig är företagets inriktning och värderingar viktiga, eftersom jag gärna vill bidra positivt till samhället. Nu har jag hunnit jobba ett tag och ser fram emot att komma in i jobbet ännu mer, och lära känna företaget och kollegorna bättre.

Och hur skulle du beskriva dig själv med tre ord.
Nyfiken, omtänksam och envis

Dina intressen och fritid?
Oftast är jag med familjen. Vi tycker om att röra oss ute i naturen tillsammans med barnen på olika sätt.

… och Lars Kempe, Stockholm.

Lars, du sitter också i Stockholm. Vad är dina arbetsuppgifter?
Jag är IT Operation Specialist. Det innebär att jag sitter i Customer Support och jobbar med incidenter samt förvaltnings- och leveransarbete.

Har du hunnit få en bild av företaget?
Jag upplever att Ida Infront är ett spännande och framåtblickande företag under tillväxt, med en positiv anda. Här finns en väl inarbetad produktportfölj som tillåts utvecklas och förnyas.

Beskriv dig själv med tre ord.
Snäll, nyfiken och prestigelös.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Listan kan bli lång – umgås med min son, läser serietidningar, spelar brädspel, olika former av motion – gym, badminton, simning och klättring – så det är svårt att få tiden att räcka till.

Vad ser du mest fram emot nu?
Att sätta mig in i våra kundlösningar och produkter, så jag kan bidra med min kompetens och erfarenhet.

Det händer mer!

Redan i förra numret påminde vi om konferensen Dokumentinfo FOKUS: e-arkiv den 3 oktober – för dig som vill få kunskap och erfarenhetsutbyte med andra inom e-arkivområdet. Här kan vi ta del av hur olika myndigheter har gjort, hur man förvaltar ett e-arkiv samt vilka utmaningar man står inför. Och blickar vi längre fram, så återkommer alltid lika aktuella Arkivforum den 7-8 november i Stockholm. Det evenemanget får vi anledning att återkomma till. Under tiden kan du läsa mer på www.arkivforum.se.

Nu går härliga september mot sitt slut och vi hörs i oktober igen! Ha det så bra!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut