Monday Morning Mail 7/18

27 augusti, 2018 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Och välkommen till en ny säsong med Monday Morning Mail. Vilken fantastisk sommar vi har haft! Nu är vi fulltankade med energi, för att ta oss an allt spännande som väntar. Allra först vill vi börja med höstens stora evenemang – iipaxdagen!

Boka iipax-dagen den 15 oktober!

Om vi säger 15 oktober så känns det kanske långt fram. Men en snabb titt i kalendern visar att vi närmar oss dagen med stormsteg. För just det datumet är det dags för Ida Infronts årliga kunddag – iipaxdagen – då vi välkomnar alla vetgiriga iipaxanvändare, som är redo för att lära sig nytt, lyssna till smarta tips och få uppskattad inspiration i arbetet. Helt enkelt en boost i vardagen!

Som alltid finns våra skickliga medarbetare på plats för intressanta presentationer inom säkert informationsutbyte, effektiv ärendehantering och hållbar e-arkivering. I år har vi dessutom kryddat dagen med externa gästföreläsare, såväl våra kunder som professionella föredragshållare med ämnen som berör allt från kommunarkiv och automatiserad bidragshantering av elfordon till kluriga robotar. Allt för att vidga våra vyer inom framtidens digitalisering.

I år möts vi på 7A Centralen, mitt i citypulsen, med bekväm närhet för alla. Som alltid börjar evenemanget klockan 13:30 och vi avslutar kvällen vid 21-tiden, efter både mingel och en bit mat. Så håll utkik i mailboxen efter en inbjudan. Antalet iipaxanvändare växer snabbt, och deltagarantalet är begränsat. Vårt tips är att du anmäler dig snarast. Varmt välkommen!

Vi välkomnar en ny kund – Kristianstads kommun

Nu till nästa roliga punkt – en av våra senaste affärer. Vi har nämligen tecknat avtal med Kristianstads kommun om leverans av ett e-arkiv. Genom upphandlingen av en e-arkivslösning tar Kristianstad kommun ytterligare ett viktigt strategiskt steg i sin digitalisering. ”Valet föll på Ida Infronts lösning som efter omfattande utvärdering visade sig bäst motsvara våra behov och förväntningar”, lyder en av förklaringarna. Inte undra på att vi är stolta!

Antalet kommuner i landet som idag använder iipax archive ökar allt snabbare. Vi vet att vår produkt uppskattas för sin omfattande funktionalitet och den är väl positionerad på marknaden idag, vilket inte minst den här affären visar. Avtalet med Kristianstads kommun har tecknats för fyra år och omfattar vår produkt iipax archive med tillhörande tjänster.

Vill du också veta mer om vad iipax archive kan göra för er verksamhet? Välkommen att kontakta bertil.thunberg@idainfront.se

Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Rickard Ackfjärd, Linköping…

 • Rickard, du är en av våra nyanställda som började här i augusti. Berätta vad du gör.
  Jag är systemutvecklare, vilket innefattar design, tidsuppskattning, utveckling och testning av IT-system. Jag sitter med i ett team som just nu jobbar med ett par olika projekt.
 • Varför blev det Ida Infront?
  Ida Infront är ett företag som tillverkar en produkt som spelar en viktig roll i samhällets digitalisering, genom att bland annat effektivisera den offentliga förvaltningen. Att få jobba här innebär att man på ett positivt sätt bidrar till att samhället drar nytta av vår tids tekniska lösningar. Dessutom så är det ett lagom stort företag med – som jag upplever det – en bra arbetsplatskultur.
 • Och hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
  Fantasifull, lugn och målmotiverad.
 • Vad gör du helst när du inte jobbar?
  Jag löptränar, läser skönlitteratur och spelar musik, främst piano.
 • Vad ser du mest fram emot nu?
  Att få börja bidra till teamets arbete i våra projekt, framförallt att få vara med från första början i ett projekt. Och sen vår resa till Portugal i september, förstås.

… och Rebecka Spiik, Linköping.

 • Hallå Rebecka! Dig kommer man att kunna möta i olika sammanhang, eller hur?
  Ja, absolut! Jag arbetar som kommunikatör, och mitt uppdrag är att arbeta med vår interna och externa kommunikation i syfte att stärka Ida Infront som varumärke. Så jag kommer att finnas med lite varstans.
 • Du har gått från praktikant till fast anställning…
  Ja, och som relativt nyinflyttad Linköpingsbo hade jag inte hört talas om Ida Infront tidigare, utan jag kom i kontakt med företaget när jag såg en annons där de sökte en praktikant inom marknadsföring och kommunikation. Som en del i mina marknadsföringsstudier sökte jag platsen och fick den, och kort därpå blev jag erbjuden en anställning som jag startade efter min examen i juni i år.
  Jag är glad över möjligheten att få arbeta på Ida Infront eftersom det är ett tryggt och stabilt bolag med många intelligenta människor, vilket gör att det alltid finns något nytt att lära sig. Det gillar jag! Nu ser fram emot att fortsätta lära känna min nya hemstad, Linköping, och alla mina kollegor här på Ida Infront. Min roll som kommunikatör är också helt ny på företaget, så det ska bli väldigt roligt att få vara med och utveckla den.
 • Beskriv dig själv med tre ord.
  Strukturerad, nyfiken och social.
 • Till sist – vad gör du på din fritid?
  Tillsammans med min sambo Daniel tränar jag en hel del CrossFit. Det är en träningsform vi hittade tillsammans, som är utmanade och väldigt rolig. Jag tycker också om att resa, träffa familj och vänner och ser nu fram emot en fotokurs som jag ska gå inom några veckor.

Och så Dokumentinfo den 3 oktober…

Innan vi skiljs åt vill vi påminna om konferensen Dokumentinfo FOKUS: e-arkiv – för dig som vill ha kunskap och erfarenhetsutbyte med andra inom e-arkivområdet. Här får vi ta del av hur olika myndigheter har gjort, hur man förvaltar e-arkivet och vilka utmaningarna är. Vi kanske ses där?

Nu rundar vi av augusti månad, en tid då vi bland annat är med och välkomnar Sveriges nya studenter inom våra spännande arbetsområden. Vi hörs i september igen! Ha det så bra!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut