Monday Morning Mail 6/18

18 juni, 2018 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Det känns som att vi precis hälsade er välkomna till en ny säsong, och nu är det dags att runda av den. Tiden går snabbt när man har kul och mycket att göra. Bland annat planerar vi höstens stora händelse för fullt och vill komma med en uppmaning:

Save the date för iipaxdagen – måndagen den 15 oktober!

Då är det återigen dags för vår årliga iipaxdag. Den börjar bli en riktigt inarbetad, och lika uppskattad, tradition. Så vi behöver ju knappast berätta att det är en dag för alla våra kunder som vill mötas och få senaste nytt, råd och tips för en ännu smartare iipax-vardag. I år ses vi på 7A, i fräscha lokaler på Vasagatan 7 centralt i Stockholm. Gör gärna en markering i kalendern redan nu, så återkommer vi med mer information.

Ökad digitalisering leder till ökad rekrytering

Just nu är det ett stort fokus på digitalisering i vårt samhälle. Följden blir att det växer fram nya jobb inom IT samtidigt som nuvarande yrkesroller hela tiden utvecklas, vilket gör att branschen är i stort behov av ny arbetskraft.

Det ställer höga krav på rekrytering, något som vi på Ida Infront har lyckas bra med. Vår HR-chef Jenny Tingéus menar att det krävs ett starkt arbetsgivarvarumärke för att kunna växa i den takt som vi gör. Bland annat får Jenny ofta höra från studenter att vi är välkända på universitetet i Linköping och att det är många som tycker att vi verkar hålla på med intressanta och viktiga saker.

Vi passar på att fråga Jenny hur det har sett ut de senaste sex månaderna, sedan årsskiftet.

– ”2018 har hittills kännetecknats av att våra kunder har många uppdrag åt oss, vilket innebär att vi måste växa i snabb takt. Sedan årsskiftet har vi hunnit anställa 22 nya kollegor, varav vissa redan har börjat hos oss medan andra är på väg in i företaget. Vi är inte riktigt färdiga än, utan siktar på att rekrytera ytterligare några personer under den andra delen av året. Den här tillväxttakten tar tid och kraft, men samtidigt är det förstås jätteroligt att få nya trevliga kollegor. Extra kul är att vi har fått in många nya tjejer i olika befattningar och det ger en bättre dynamik inom företaget i stort.”

Målgruppsanpassade kanaler och uppskattade aktiviteter

Riktade insatser mot universitet och högskolor, speciellt gentemot Linköpings universitet, är ett sätt att nå nya medarbetare. Ida Infront sponsrar bland annat programmeringstävlingar, DÖMD, står på arbetsmarknadsdagar samt tar emot exjobbare och sommarjobbare.

– ”Men den starkaste kanalen är ändå att våra anställda som trivs fungerar som ambassadörer och rekommenderar oss till sina vänner och bekanta. Det värdesätter vi mycket. Roligt är också att vi syns i många olika sammanhang, bl.a. i sociala media och på hemsidan. Dessutom fick nyligen Sveriges bästa damlag i fotboll, LFC, nya matchtröjor med vår logga på. Det är vi stolta över!”

Rekrytering är en stor del av Jenny Tingéus arbete. Men hon ansvarar även för många uppskattade aktiviteter för anställda på företaget, i samarbete med olika medarbetare och projektgrupper. Under vintern har det erbjudits en HLR-utbildning för dem som ville och nyligen deltog vi i viktiga Blodomloppet. Dessutom genomfördes nyligen företagets sommarfest samt den årliga triathlontävlingen iiMannen och planering pågår inför höstens konferens, då hela företaget åker till Portugal.

Men Jenny, vad är den viktigaste frågan inför framtiden som du ser det?

– ”En av de absolut viktigaste frågorna är att vi ska kunna ta emot nya medarbetare på bästa möjliga sätt, så att de snabbt kan introduceras och komma in i sitt arbete. Det är helt enkelt ett krav för att vi ska kunna fortsätta att växa. Och det jobbar vi alla för att klara.”


Möt en av våra nya medarbetare!

Välkommen John Olov Brötell, Linköping…

 • Olle, vad jobbar du med på Ida Infront?
  Jag är systemutvecklare i team iipax, eller snarare i ett av iipax-teamen eftersom vi precis delat upp oss i två.
 • Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
  Jag är lång, nyfiken och envis.
 • Har du hunnit få någon bild av företaget ännu?
  Egentligen är det för tidigt att säga, men Ida Infront verkar vara modernt och prestigelöst.
 • Vad ser du mest fram emot nu?
  Det låter väl som en klyscha, men för närvarande tar jag faktiskt mest dagen som den kommer

Nu har vi en härlig sommar framför oss. Här på Ida Infront kör vi på ungefär som vanligt.
Under sommarveckorna 27-31 har vår växel öppet klockan 9-15 med lunch 12-13. Så det går alltid att nå oss.

Vi önskar er alla en härlig sommar, med skön avkoppling varvad med roliga aktiviteter. Ha det så bra, så hörs vi i augusti igen!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut