Monday Morning Mail 5/17

22 maj, 2017 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Vårveckorna passerar i snabb takt och här på Ida Infront har vi bland annat påbörjat planeringen inför höstens stora tilldragelse – iipaxdagen i Stockholm. Positiva kommentarer och utvärderingar gör arbetet fantastiskt roligt för alla inblandade. Samtidigt är ambitionen densamma varje år. Vi vill skapa nya upplevelser för dig som iipaxanvändare. Och vi vill framförallt att du går hem med värdefulla tips, råd och ny kunskap som gör ditt arbete effektivare och smartare. I nästa nummer hoppas vi kunna återkomma med mer information så att du kan notera datumet i din kalender innan sommarledigheten.

Utveckling av ny tjänst till Rättsmedicinalverket 

Ida Infront har via sin partner Pulsen fått uppdraget att leverera en ny tjänst till Rättsmedicinalverket (RMV). Bakgrunden är att regeringen har gett rättsväsendets myndigheter i uppdrag att digitalisera brottmålshanteringen, så att ett brottmålsärende går digitalt genom hela rättskedjan och är spårbart hela vägen. Det är ett krävande och omfattande arbete som omfattar alla rättsvårdande myndigheter och som går under namnet Rättsväsendets informationsförsörjning (RIF).

Den nya tjänsten, RIF Transporttjänst för Rättsmedicinalverket, har till uppgift att digitalt koppla ihop RMVs interna system med andra rättsvårdande myndigheters system, vilket är en del av Rättsmedicinalverkets långsiktiga it-strategi och en vital del i det digitaliseringsarbete som nu pågår. Visionen är en papperslös, rättssäker och kostnadseffektiv lösning för medborgarna. RIF Transporttjänst kommer att utvecklas på Ida Infronts integrationsplattform iipax communication.

Välkommen Sofia Norin!

I januari började Sofia Norin sitt nya jobb på Ida Infront i Linköping. Det hela gick väldigt snabbt – från att hon en dag kände att det var dags att göra något annat, tills att hon plötsligt satt på vårt kontor mitt i stan. Men om det känns helt rätt finns det ju ingen anledning att tveka, är lite av hennes filosofi. Som utbildad högskoleekonom har hon fått ansvar för all ekonomi som rör ett av våra systerbolag, vilket innebär en stor variation i arbetsuppgifterna.

Sofia är ursprungligen från Borensberg, så efter att ha varit iväg några år kändes flytten till Linköping ganska naturlig. Linköping är dessutom något av en mittpunkt med bra kommunikationer. För just resor är ett av Sofias stora intressen – nästan alltid för att upptäcka nya platser och få nya upplevelser. Övrig fritid spenderas gärna på gymmet med vännerna, och kanske en öl på stan efter det.

Årets sommarjobbare

Även i år kan vi välkomna några sommarjobbare, som får en intressant uppgift att lösa. Fredrik Öhrström, Jesper Bäck och Martin Lidh kommer under några sommarveckor att ta fram en dashboard för iipax. I det här fallet innebär det en applikation som visar aktuell statistik, till exempel ärendebalans och handläggningstider på en TV-skärm. Det är ett bra hjälpmedel för att hålla alla inom en organisation eller ett team informerade om hur det går och vad som är viktigt för verksamheten. Så det projektet ser vi fram emot!

Fortsätt njuta av vackra maj, så hörs vi om några veckor igen.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut