Monday Morning Mail 4/19

29 april, 2019 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon, och hoppas helgen var fin.
Hos oss är det fullt upp med allt från projektleveranser till fortsatt rekrytering. Sedan början av februari har vi hunnit anställa hela fem nya personer i olika befattningar, och några av dem presenteras nämre längre ned. Men först vill vi berätta om…

DigiGov forumet för vår hjärtefråga

I början av april var vi på plats under DigiGov – Toppledarforum för ett smartare Sverige, där vi var med och diskuterade vår hjärtefråga – digitalisering av offentlig sektor i Sverige. Under två dagar fördes en strategisk diskussion kring vart det offentliga Sverige är på väg och vad som behöver göras framåt. Ove, hur vill du summera DigiGov 2019?

”För att lyckas med digitaliseringen är det viktigt att möjliggöra säkert informationsutbyte mellan myndigheter, och det samtalades även om att nästa steg i digitaliseringen är AI. DIGG (Myndigheten för digital förvaltning) uppmanar myndigheter att våga prova – våga misslyckas.”

 

f.v. Ove Sjöström, Arne Westin, Magnus Åslund

Helsingsborgs stadsarkiv är ”Årets arkiv 2019”

Under Arkivforum i slutet av mars blev Helsingborgs stadsarkiv utsedd till årets arkiv 2019. I motiveringen gick bland annat att läsa; ”Helsingborgs stadsarkiv har ett väl fungerande e-arkiv som ständigt utvecklas i takt med att behovet av digitalisering ökar.”

Vi vill åter igen gratulera vår kund till utmärkelsen – väl förtjänt!

Bildkälla

 

Mängden elektronisk information ökar snabbt och vi på Ida Infront vill vara med i digitaliseringen av samhället, för att därgenom förenkla samt effektivisera våra kunders arbete. Bertil, Ida Infronts affärsområdeschef med ansvar för kommunmarknaden, varför är e-arkiv en viktig del i digitaliseringen av kommuners verksamheter?

”Digitalisering pågår för fullt i kommunerna runt om i landet. Krav på effektivare processer, modernare arbetsverktyg och medborgarnas förväntan på ökad service, driver på. Men vad ska man göra med all digital information som ska bevaras? Det är ju lagkrav. Svaret är e-arkiv!
Genom att e-arkivera den digitala informationen kan man leva upp till lagar och förordningar. Många digitaliserar dessutom pappersinformation och e-arkiverar den. Digitaliserad och digital information tillsammans gör att man kan erbjuda medborgare och kommunanställda förenklad sökning och ökad tillgång till informationen. E-arkivet blir på så sätt något av ett nav i hela digitaliseringsprocessen.”

 

Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Adrian Byström, Linköping…

Hej Adrian, vad gör du på Ida Infront?
Just nu jobbar jag med att migrera GEB-testerna för iipax one’s frontend till Selenide.

Du jobbar ju extra på hos oss på Ida Infront – vad gör du när du inte arbetar här?
Då pluggar jag mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet inom datateknik där jag nu sitter och skriver på min kandidatuppsats. Utöver att jag spenderar större delen av min tid på Campus Valla, hittar ni mig bakom baren på studentpuben VilleVallaPub, där jag jobbar 1-2 gånger i månaden.

Vad var det som lockade med extrajobbet och Ida Infront?
Då jag pluggar till civilingenjör inom data är mycket av den mjukvara man skriver väldigt ”akademisk” i syfte. Jag hade ännu inte fått prova på att arbeta med något lite mer branchnära, och kände att det var något som saknades från min ingenjörs-repertoar. Jag kände därför att ett extrajobb på Ida Infront var ett perfekt sätt för mig att arbeta lite närmare den riktiga världen. Jag var även intresserad av mjukvarutestning sedan innan, och såg denna tjänst som ett ypperligt tillfälle att få lära mig mer om just det.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Student, saltlakrits, surströmming! (Jag gillar mat ?)

Vad gör du helst på din fritid?
Som det kanske märks från föregående fråga så gillar jag allt som har med mat att göra. Jag har alltid sagt att om jag inte varit akademiskt lagd, hade jag nog arbetat som kock. En stor del av min fritid går ut på att laga mat. Från min lilla studentetta kan lukterna av allt från indisk till husmanskost kännas. Utöver (eller kanske som en följd av) matlagning tycker jag om att träna och som, i princip, alla andra datateknologer gillar jag att spela tv-spel.

Vad ser du mest fram emot nu?
Jobbmässigt ser jag fram emot varje torsdag här på Ida Infront, då jag lär mig så mycket varje vecka och det är alltid en fröjd att komma hit. Då jag i skrivande stund arbetar på min kandidatuppsats, ser jag fram emot att få den publicerad. Det är dock en bit kvar tills dess.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Den person som jag helst skulle vilja äta middag med just nu är kökschefen och grundaren av restaurangen Fäviken Magasinet, Magnus Nilsson. Att få äta på hans restaurangen är något av en dröm för mig, och jag tror att en middag med honom hade varit väldigt lärorik och underhållande.

 

…och välkommen Hanna Gustavsson, Linköping…

Hej Hanna, vad gör du på Ida Infront?
Jag arbetar deltid som rekryteringsassistent. Jag hjälper till i rekryteringsprocessen bland annat genom att söka och kontakta intressanta kandidater till lediga tjänster. När jag inte arbetar som rekryteringsassistent studerar jag andra året på programmet för personal- och arbetsvetenskap vid Linköpings universitet. Under april månad har jag dock nöjet att få vara här på heltid eftersom jag även utför min praktik på Ida Infront.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Jag fick ett väldigt bra intryck av Jenny Tingéus och förstod snabbt att jag skulle kunna lära mig mycket av henne. Dessutom gillade jag atmosfären på kontoret, den var lugn och väldigt inbjudande.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Positiv, uppmärksam och målinriktad.

Vad gör du helst på din fritid?
Jag reser gärna till varmare breddgrader. Utöver det tycker jag om att laga mat, träna och umgås med familj och vänner.

Vad ser du mest fram emot nu?
Eftersom jag förnuvarande studerar mestadels av min tid ser jag fram emot att få mer praktisk erfarenhet av HR-yrket.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
GT Dave, grundaren av GT’s kombucha. Det skulle vara intressant att få höra mer om hans historia.

 

DÖMD 2019 – Vi var där!

Varje år annordnar D-sektionen, vid Linköpings universitet, DÖMD – Datateknologsektionens Öppna Mästerskap i Dart. Vi på Ida Infront har en tradition av att delta under mästerskapet, då vi vet att det är en väldigt uppskattad tävling. Det ger oss ett bra tillfälle att möta studenter i ett lättsamt sammanhang och trots att detta inte är någon traditionell arbetsmarknadsmässa, får vi ofta frågor om oss och vår verksamhet. Det känns alltid spännande, då frågorna kommer från morgondagens IT-talanger.

Trots ett väl arrangerat evenemang, kan vi dessvärre inte säga att vi glänste i tävlingen… men vi hade väldigt roligt!

f.v. Alfred Sundstedt, Rebecka Spiik, Niklas Lindmark, Tobias Jansson

 

I nästa MMM kommer vi bland annat kunna presentera ännu fler nya ansikten hos oss, vilket känns fantastiskt roligt. Tills vi hörs nästa gång – ha en fin måndag!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut