Monday Morning Mail 3/16

21 mars, 2016 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Något som alltid är lika spännande är fasen då vi står redo för driftsättning. I förra numret berättade vi om den framgångsrika lanseringen av EKNs nya systemstöd. Och nu har det varit dags igen, den här gången för en annan kund – Inspektionen för Socialförsäkringen, ISF.

Driftsättning av ISF

Sommaren 2015 fick vi på Ida Infront ett positivt tilldelningsbeslut, där Inspektionen för Socialförsäkringen, ISF, erbjöd Ida Infront att teckna leveransavtal i tre år. ISF är en statlig myndighet som sorterar under Socialdepartementet. Deras uppdrag är att genom systemtillsyn och effektivitetsgranskning värna rättssäkerheten och effektiviteten inom socialförsäkringsområdet.

Tilldelningen avser molntjänst för diarie och arkivredovisning och den baseras på Ida Infronts produktfamilj iipax. Projektet körde sedan igång direkt efter semestrarna och som brukligt har det utvecklats i olika steg i nära samverkan med vår kund. Det är alltid med samma förväntan som vi går in i slutfasen och acceptanstesterna sätter igång. Men trevligt nog avslutades de i februari utan några anmärkningar och nu är systemet i drift i mindre skala till att börja med. Nu under mars och april månad genomför vi ett antal utbildningar, en tilläggsbeställning för att alla användare ska få en bra utbildning, vilket innebär att de kan få full användning av systemet under våren.

Fas 2 tar vid

Nästa steg är leveransen av ett par komponenter, bland annat ”allmänhetens dator” som medborgare kan använda för att söka efter offentlig information bland ISFs rapporter och ärenden. Och ännu längre fram är det aktuellt med en funktionalitet för arkivgallring. I diarietjänsten, som tecknats under tre år med option på ytterligare två år, ingår även avtalshantering och integrationer till ISFs IT-miljö.

Välbesökt Arkivforum

Nu kan vi checka av vårens Arkivforum, ett alltid lika värdefullt arrangemang där vi på Ida Infront självklart finns med. I år var det mer än 200 deltagare på plats och många valde att besöka vår monter för att prata dagens och morgondagens smarta arkivlösningar. Vi berättade bland annat om hur vi och våra kunder arbetar tillsammans i framgångsrika projekt och vad resultatet innebär för användarna. Du kanske var där och vill prata vidare med oss? Eller så vill du ha en ny förutsättningslös kontakt? Då är du välkommen att kontakta Bertil Thunberg, bertil.thunberg@idainfront.se, med alla dina frågor och funderingar.

Vi sponsrar DÖMD

Att plugga är ett hårt jobb. Därför behöver man ibland hämta energi från lite mer lättsamma inslag. En rolig och uppskattad tradition som har vuxit sig allt starkare vid Linköpings universitet är DÖMD – Datateknologsektionens Öppna Mästerskap i Dart. Numera är det en av norra Europas största darttävlingar för amatörer. Vi på Ida Infront har valt att bli en av sponsorerna, så vi ser fram emot några riktig kul dagar i slutet av april. Vi kanske ses där? Kom i så fall fram och säg hej!

Nästa gång vi hörs, så är det april månad. Då är det vår! Och då hoppas vi också kunna berätta om vår senaste affär. Ha det så bra till dess.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut