Monday Morning Mail 3/15

23 mars, 2015 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Här på Ida Infront laddar vi för ett par av vårens och sommaren stora evenemang där vi är med, dels som föredragshållare, dels som utställare. Vi hoppas förstås få träffa dig där!

Framtidens smarta kommun och myndighet

I början av maj är det dags för en av vårens mest intressanta konferenser. Den 5-6 maj genomförs Framtidens smarta kommun och myndighet i Stockholm under två fullmatade dagar. Idag är den stora utmaningen för organisationer inom den offentliga sektorn är att gå från internt verksamhetsfokus till att bli mer kund- och servicefokuserade. Här kan du inspireras av hur andra lyckats i sitt arbete och i sina projekt. Och faktum är att ett par av de framgångsrika case som presenteras är våra jobb.

Välkommen på våra kundpresentationer

Den 5 maj har vi på Ida Infront glädjen att få vara med vid två presentationer. Extra trevligt är att det handlar om verkliga kundcase tillsammans med våra kunder. Först ut, klockan 14.50 på tisdagseftermiddagen, är Ove Sjöström, affärsansvarig på Ida Infront och Magnus Du Rietz, IT-chef på Exportkreditnämnden (EKN). Här får du höra mer om hur Ida Infront tillsammans med EKN skapat en helt ny förutsättning för att digitalisera sina arbetsprocesser med iipax. Vi bjuder på en resa från start till mål – från upphandling, intern förankring och införandeprojekt till driftsättning. Dessutom berättar vi om de framgångsfaktorer EKN identifierat längs sin väg från papper till digitala akter inom myndigheten.

Direkt därefter är det dags för Hans Jönsson, produktchef på Ida Infront som tillsammans med Sven Hartvig, enhetschef IT-förvaltning på Naturvårdsverket kommer att prata om ett praktikfall om gränsöverskridande informationshantering – en förutsättning för att kunna skapa effektiv ärendehantering. Här redogör vi för hur man genom nordiskt samarbete, teknik och förenkling med en portal åstadkommit ett smidigt och modernt sätt att arbeta. Resultatet har bland annat blivit att vi har underlättat för en stor grupp människor, som gärna slipper buntar med blanketter i sin vardag.

Varför ska du vara med?

Det här är en konferens med matnyttigt innehåll för alla kommuner och andra myndigheter som står inför förändringar och vill sikta framåt. Med andra ord är det ett perfekt tillfälle att ta del av hur andra organisationer har förändrat och skapat en sammanhållen ärendehantering och service som utgår från medborgaren och dennes behov. Det är alltid inspirerande och lärorikt att lyssna till hur andra har lyckats med kundfokusering och god service. Och självklart tycker vi på Ida Infront att det är extra roligt att vi har blivit utvalda som framgångsrika exempel. Läs gärna mer och anmäl dig på www.abilitypartner.se under rubriken Konferenser & kurser.

Offentliga Rummet 1-3 juni

När vi ändå pratar evenemang, så vill vi gärna tipsa om ytterligare en av de stora mötesplatserna. Offentliga Rummet är till för dig som arbetar med verksamhetsutveckling och digitalisering i offentlig sektor. I år genomförs konferensen i Visby den 1-3 juni och vi på Ida Infront deltar även där. Då kommer det att handla om projektet NODS som vi nu genomför i samverkan med Linköpings universitet och Linköpings kommun, där vi bygger en tjänst för att underlätta publicering av öppna data. Vi återkommer med mer information i nästa nyhetsbrev i april. Ett råd är att boka i god tid! Kika gärna in på www.offentligarummet.se.

Ny medarbetare

Innan vi avslutar för den här gången, vill vi passa på att hälsa Joakim Johansson välkommen som ny medarbetare på Ida Infront. Joakim har pluggat datavetenskap vid Linköpings universitet och bland annat jobbat som testare innan han sökte sig hit till oss. Lite kuriosa är att han och hans sambo har ett husdjur av det ovanligare slaget – en gecko! Andra intressen är bräd- och datorspel, fantasyböcker och studentspex.

Nästa gång vi hörs är våren definitivt här. Det ser vi alla fram emot. Ha det så bra!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut