Monday Morning Mail 3/22

28 mars, 2022 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon,

Med förhoppning om att helgen varit fin och att måndagen börjat bra, lämnar vi snart mars bakom oss. Innan vi delar ett resultat som gör oss väldigt stolta samt hälsar på ännu en ny kollega, vill vi gärna berätta om hur…

…vi är en del av visionen om ett digitalt Europa

När det digitala landskapet blir mer mångsidigt, ökar behovet av säkert informationsutbyte mellan länder, organisationer och sektorer.

EU:s digitala marknad syftar till att skapa rätt miljö för digitala nätverk och få tjänster att blomstra. Det uppnås genom tydliga regelverk och digitala infrastrukturer.

Det EU-finansierade programmet Digital Europe har specificerat en uppsättning standardiserade tjänsteinfrastrukturer, även kända som byggblock (Building Blocks). Byggblocken gör det möjligt att leverera digitala offentliga tjänster över landsgränser och sektorer. För närvarande finns fem byggblock: eDelivery, eID, ”once-only principle”, eInvoicing och eSignature.

Sedan en tid tillbaka är byggblocket eDelivery en central del av Ida Infronts produkt för säkert informationsutbyte – iipax com. Det betyder att du som har behov av att utbyta meddelandeinformation inom EU:s digitala marknad kan göra det genom iipax com eDelivery.

eDelivery används inom ett antal områden för att utbyta information. De kallas ofta federationer och varje federation har ett syfte och mål med informationsutbytet. Ett antal federationer är just nu under uppbyggnad:

  • e-CODEX – Informationsutbyte av juridisk information på EU-nivå
  • Säker Digital Kommunikation (SDK) – Nationellt informationsutbyte av främst ostrukturerad information. I första hand sker utbytet mellan offentliga organisationer (myndigheter, regioner och kommuner)
  • Single Digital Gateway (SDG) – En gemensam portal för alla medborgare inom EU, vilken kommer att kräva meddelandeutbyte mellan medlemsländer

I Sverige är det Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, som ansvarar för eDelivery. Som en del i ansvaret har DIGG etablerat en plattform för eDelivery (DIGG 1.0). Den första federationen som implementeras i plattformen är SDK.

Genom iipax com eDelivery kan du få en accesspunkt integrerad med ett meddelandelager. Meddelandelagret innehåller tilläggstjänster som behövs för att kunna koppla upp sig till en specifik federation. Vi har tilläggstjänster för e-CODEX, DIGG 1.0 och SDK.

Är du nyfiken och vill veta mer, är du varmt välkommen att höra av dig till mig, Ben Hammarsten, via +46(0)70 881 96 88 eller ben.hammarsten@idainfront.se

 

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera din arbetsplats till en vän eller bekant?

Sedan 2017 har vi ställt den frågan till våra medarbetare ett par gånger per år. I senaste mätningen fick vi vårt högsta eNPS (Emplopee Net Promoter Score)-resultat någonsin.

Fokus på trivsel genomsyrar vårt arbete på många sätt och det är med glädje vi tar del av kommentarer som att vi, som arbetsgivare, bryr oss om våra medarbetare och har dem i fokus. Att vi är ett stabilt, tryggt och välmående företag där vi tar hand om varandra och hjälps åt. Våra lösningar bidrar till samhällsnyttan och man tycker att ledarskapet är bra.

Vi är otroligt stolta över detta fina betyg från vår viktigaste resurs, våra medarbetare, och vi kommer ha fortsatt stort fokus på trivsel i alla dess aspekter.

 

Vårens användarforum

Inledningsvis vill vi tacka alla er som deltagit under de träffar vi haft hittills i år. Det är alltid lika givande att få ta del av era tankar och de diskussioner som blir.

Med det ser vi även fram emot nästa träff i början av maj, då vi välkomnar er som arbetar i (eller är nyfikna på) iipax för hållbar e-arkivering. Om ni har tankar kring vad ni vill diskutera, tar vi gärna del av dem. Hör av er via anvandarforum@idainfront.se

LÄS MER HÄR

 


Möt vår nya medarbetare!

Välkommen Fadi Eliasson, Linköping…

Hej Fadi, vad gör du på Ida Infront?
Jag är systemutvecklare och jobbar i Team Ultramarine inom affärsområdet Case Management där jag arbetar mot flera av våra kunder.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Jag började här som extern konsult och trivdes. Sedan gjorde jag valet att fortsätta som direkt anställd tack vare kulturen som Ida Infront har samt de underbara kollegorna.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Positiv, tålmodig och hjälpsam.

Vad gör du helst på din fritid?
Mestadels umgås jag med vänner och familj. Badminton har jag börjat med under 2022. Det är en kul sport där det kan gå riktigt snabbt ibland. Annars gillar jag att ta det lugnt, vandra och uppskatta naturen.

Vad ser du mest fram emot nu?
Att ta mig an nya utmaningar och utveckla min kompetens i flertal områden. Det finns alltid något man kan bli bättre på.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Jag skulle vilja träffa Elon Musk främst på grund av hans arbete och engagemang att bygga upp ett mer hållbart samhälle. Att tänka hållbart och på framtiden är något som jag värderar högt.


Tack för denna gång. Vi passar på att önskar Glad Påsk, och så hörs vi i slutet av april igen. Allt gott så länge!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut