Monday Morning Mail 1/16

25 januari, 2016 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Varmt välkommen till ett nytt år med oss. Alla dessa oskrivna blad, förhoppningar, planer och målsättningar – det är alltid lika spännande! I Monday Morning Mail berättar vi vad som händer i Ida Infronts värld och vi delar med oss av information som vi hoppas du kan ha stor nytta av. Så nu kickar vi helt enkelt igång 2016!

SHS 2.0 till Kriminalvården

Vi börjar med en riktigt trevlig nyhet. Ida Infront är nämligen först ut med att leverera nästa generation SHS (Spridnings- och Hämtningssystem) och det är Kriminalvården har valt vår iipax communication SHS 2.0 för säkert informationsutbyte med andra myndigheter och organisationer. SHS är ett standardiserat kommunikationsprotokoll för informationsutbyte med höga krav på säkerhet och tillförlitlighet och det används på de flesta stora och medelstora myndigheter. Standarden har nu uppgraderats till SHS 2.0, som bygger på webbteknik baserat på Web Service (WS-I Basic Profile 1.1) samt hantering av bilagor enligt XOP/MTOM. Nytt är att mindre aktörer såsom kommuner och företag kan koppla upp sig via ett rent Web Service API mot SHS-tjänsten. På så sätt blir det möjligt för de aktörer som inte har satsat på SHS-teknik, att ändå nyttja tjänsten.

Ida Infronts produkt iipax communication hanterar alla kommunikationsmönster och säkerhetsfunktioner enligt SHS-standarden. Produkten har i den senaste versionen kompletterats med nya funktioner för att fullt ut stödja SHS 2.0 och webbteknik. Så självklart är vi väldigt stolta över att befästa vår ställning som den ledande leverantören i Sverige inom kommunikationslösningar för offentlig sektor.

Vill du ha mer information om den nya standarden och hur vår produkt tar din organisation till nästa nivå inom säkerhet? Kontakta gärna Ben Hammarsten (ben.hammarsten@idainfront.se, tel 013-37 37 16).

Trafikverket e-arkiverar vidare med iipax

En annan nyhet är det förlängda förtroendet att leverera e-arkivtjänst till Trafikverket. Tjänsten omfattar drift, förvaltning och support av Trafikverkets centrala e-arkiv och uppdraget har ett ordervärde på cirka 12 miljoner kronor under två år. Trafikverket använder sedan 2011 Ida Infronts e-arkivtjänst för att arkivera digital information från olika verksamheter inom myndigheten, och göra den tillgänglig för sina medarbetare. Att få ett förlängt avtal är hedrande och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.

Arkivforum 2016

E-arkiv är hett! Just därför kan det vara klokt att nu genast boka in Arkivforum 2016 – Sveriges ledande konferens inom e-arkiv och informationshantering som går av stapeln den 9-10 mars på Grand Hotel i Stockholm. Då samlas beslutsfattare och IT-folk för att ta del av det allra senaste inom området. Ida Infront ligger i framkant när vi pratar e-arkiv, vilket nyheten om Trafikverket ovan är ett aktuellt exempel på. Dessutom kommer vi i nästa nummer berätta om vår allra senaste affär till ett par av Sveriges kommuner som valt vår ledande lösning. Så självklart finns vi på plats på Arkivforum för att berätta mer och du är välkommen att diskutera nya generationens arkivlösningar med oss. Kom ihåg att anmäla dig snarast, eftersom det blir fulltecknat fort. Läs gärna mer på arkivforum.se.

Användarforum för våra arkivkunder

Men allt som är bra kan självklart bli bättre. Och vägen till framgång är att lyssna på våra kunder. Därför har vi den 2 februari bjudit in våra e-arkivkunder till ett användarforum, där vi bland annat fokuserar på prioritering och önskemål om ny funktionalitet i iipax archive. Det här kommer sedan att utgöra en viktig grund för oss i vår kommande produktutveckling. Kanske har du fått en inbjudan? Eller kanske tycker du att du borde ha fått en? Du som är e-arkivkund hos oss – välkommen med din anmälan till Bertil Thunberg (bertil.thunberg@idainfront.se) så snart som möjligt. Vi ser fram emot en givande dag!

Det blev en spännande mix som fick inleda året. Och som sagt, i februari återkommer vi med en alldeles färsk e-arkivaffär. Ha det så bra, så hörs vi då!

Barbro Edmark Wilén

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut