Monday Morning Mail 10/16

21 november, 2016 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Hösten är verkligen en evenemangstid. Och vi på Ida Infront är med på ett flertal konferenser och mässor, som representerar vår verksamhet. Det är ett värdefullt sätt att möta våra nuvarande och kanske också blivande kunder, som vill vara med och bygga ett digitalsmart informationssamhälle.

Stort intresse för iipax one på e-förvaltningsdagarna

Under e-förvaltningsdagarna i Älvsjö i mitten av oktober var vi på plats som utställare tillsammans med våra systerbolag Abou och Sokigo. Det kom omkring 900 besökare, varav många kunder till oss men också flera nya, intressanta kontakter. Extra roligt var det stora intresset för iipax one och de helt nya möjligheter som öppnas när det gäller effektivitet och flexibilitet. Många tog chansen att provregistrera ett ärende, för att själva få uppleva hur smidig processen är på riktigt. Och när strömmen oväntat bröts under 1,5 timme, samtidigt som våra fulladdade ”paddor” lyste lockande, så blev det förstås en ovanligt effektfull demo.

Uppskattade föredrag på Kommunträffen

Någon vecka senare anordnade Ida Infronts moderbolag Addnode ”Kommunträffen” – ett eget event där kommuner från hela Sverige inbjuds att delta. I år kunde vi välkomna mer än 300 deltagare, som när det var dags för utvärdering gav ett högt betyg för de båda dagarna. Ett par av föredragshållarna var vår affärsområdeschef Ben Hammarsten och Ulf Melin, bitr. professor i informatik vid Linköpings universitet. Ulf Melin talade om ”Öppna data inom offentlig sektor – myter och verklighet”. Föredraget speglade möjligheter och utmaningar som kan dyka upp när en kommun står i begrepp att publicera öppna data och han redogjorde bland annat för intressant forskning vid Linköpings universitet.

Ett annat föredrag var ”e-arkivets roll i eSamhället”, där Ida Infronts affärsområdeschef Bertil Thunberg talade om nyttan med e-arkiv och hur synsättet har förändrats i och med övergången till eSamhället. Presentationen uppskattades särskilt av dem som står inför upphandling och implementering av ett e-arkiv och vill ha en överblick över såväl nyttan som funktioner.
 Bertil belyste bland annat den förändring som pågår och vilken betydelse ett e-arkiv får i en kommuns digitala strategi.

E-arkiv och informationshantering stod även i centrum på Arkivforum i november där fyra av våra kunder höll intressanta föredrag, nämligen Kungsbacka, Migrationsverket samt Södertälje kommun och Salems kommun. Och strax innan genomfördes FAI (Föreningen för arkiv och informationsförvaltning), som också blev ett lyckat arrangemang med cirka 200 deltagare.

Du som har ytterligare frågor och vill veta mer om öppna data, informationshantering och e-arkiv är välkommen att maila Ben Hammarsten eller Bertil Thunberg. Du når dem på förnamn.efternamn@idainfront.se.

LINK-dagarna vid Linköpings universitet

Nu närmar sig LINK-dagarna, Linköpings universitets arbetsmarknadsdagar inom data och IT.  Under ett par veckors tid arrangeras event och intressanta lunchföreläsningar. Det hela kulminerar i en välbesökt mässa den 29 november med tusentals besökare. Där är förstås vi på Ida Infront med! Och vi hoppas att du kommer fram och pratar med vårt glada gäng. För vi berättar mer än gärna om vilka vi är, vad vi gör för våra kunder och vad vi kan göra för dig. Vi ses!

Nästa gång vi hörs är det nästan jul. Och vi har vår traditionsenliga intervju med Ida Infronts vd Stefan Jonegård som summerar året som gått – missa inte det! Ha det så bra!

__________________________________________________

Du som pluggar vid Linköpings universitet – vi ses väl på LINK-dagarna? Läs mer här!

 

 

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut