Monday Morning Mail 10/15

16 november, 2015 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Oj vad vi är laddade! Nu börjar nämligen den riktiga nedräkningen. För om exakt en vecka är det dags för iipaxdagen, en dag för dig och alla andra iipaxanvändare som får vara med om en historisk händelse. Måndagen den 23 november ses vi på Fotografiska museet i Stockholm, en spännande miljö för en inspirerande eftermiddag och kväll. Du har väl anmält dig och dina kollegor till vårt fullmatade evenemang? Annars kan du göra det direkt på vår sajt, där du klickar på anmälningsrutan till höger.

En iipaxvärld öppnar sig…

Alla ni som använder vår produkt iipax är oerhört viktiga för oss. Vår drivkraft är att underlätta ert dagliga arbete – att skapa effektivitet, smidighet och säkerhet i teknikens framkant. Vi drivs också av att ge era ”slutkunder” – enskilda medborgare, företagare, myndigheter och organisationer– en enklare vardag och bästa tänkbara förutsättningar. iipax erbjuder stora möjligheter, många gånger mer än vad du kanske känner till. Just därför är iipaxdagen extra viktig. Och också väldigt uppskattad. Här varvar vi nyheter med givande tips och råd som många gånger ger en värdefull ”aha-upplevelse”.

Välkommen till en historisk händelse!

I år har vi valt att genomföra iipaxdagen på Fotografiska museet i Stockholm. Det är en miljö som vi gillar – här finns mycket att se och upptäcka. Och det rimmar extra bra med årets tema, för vi kan stolt berätta att dagen kommer att bjuda på en efterlängtad ”världspremiär”. Produktchef Hans Jönsson presenterar och guidar oss genom visningen av vår nya produkt. Det är en release som du inte vill missa! Men inte nog med det… Tre av våra affärsansvariga kommer också att berätta mer om vad som är aktuellt för iipax permission, iipax communication och iipax archive. Innan mingel och god buffé, intar Bo Dahlbom, professor vid Göteborgs universitet, scenen. Han målar upp fantastiska framtidsscenarier för hur samhället kommer att använda data i situationer vi inte visste var möjligt. Så om igen – varmt välkommen! Dagen inleds klockan 13.30 och vi avrundar vid 21-tiden. Vi ser fram emot att träffa dig!

Ny affär till Musikverket…

Vi har också ett par nya affärer att berätta om, vilket alltid är lika roligt. Vi börjar med Musikverket, som är en av våra mindre myndigheter. Varje år delar de ut cirka 25 miljoner kronor i bidrag till samverkansprojekt i det professionella musiklivet. Idag använder de iipax gällande e-förvaltningsstödjande tjänster för bland annat diarieföring och e-arkiv. Och nu har de valt att utvidga ärendehanteringssystemet till en högre nivå av IT-stöd. Följden blir en bättre struktur och effektivisering i ärendehandläggningen när nya ärendetyper och processer skapas som förbättrar hanteringen av datainnehållet, som dessutom blir mindre personberoende.

… och till Skatteverket

En betydligt större myndighet är Skatteverket med sina drygt 10 000 medarbetare på ett 100-tal kontor runt om i Sverige. Här finns ett omfattade informationsflöde, ofta med höga säkerhetskrav. Nu har vi på Ida Infront AB fått en förlängning av uppdraget för förvaltning, support och underhåll av Skatteverkets Utskriftsplattform. Det är en plattform för att transportera utskrifter som genereras från Skatteverkets centrala system, bland annat aktuella ärenden som ska läggas på de lokala skrivarköerna hos handläggarna. Den kan hantera ett flertal olika format på data, som slås ihop med blanketter och konverteras till utskrifter. Den samlar även upp utskrifter som skickas till externa utskriftsbyråer. Här finns även funktioner som övervakar trafiken centralt och samlar statistik över trafikvolymer och felfrekvenser. Vårt unika kunnande inom området processbaserade system, såsom dokument- och ärendehantering, men även vår kunskap kring systemintegration är en av förklaringarna till det fortsatta förtroendet från Skatteverket, en kund som vi även samarbetar med i flera andra projekt.

Nästa gång vi hörs är det dags att summera året. Och som vanligt lyssnar vi till vad vår vd Stefan Jonegård har att säga. Missa inte det! Och ha det så bra till dess!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut