MMM maj 2023: Smart automatisering via regelmotor

29 maj, 2023 | Kategori: Monday Morning Mail

Smart automatisering via regelmotor

Att effektivisera sin verksamhet ligger högt på många myndigheters agenda. Det finns tid, pengar och enkla nöjdhetspoäng att tjäna på att sträva efter ständig effektivisering. Idéerna är många och lösningar tas outtröttligt fram inom olika program, spår och inriktningar.

I informationshanteringens värld där digitaliseringen nått hela vägen finns extra fina möjligheter att effektivisera genom automatisering. Där all information alltid finns digitalt tillgänglig och där tydliga och processer och regelverk är definierade gör datorer ett fantastiskt jobb att klara av ett helautomatiserat flöde. Där regelverk ändras, i stort som smått, från enkla parametersättningar till att nya direktiv från regeringen inkommer med krav på snabb implementering, kan en kraftfull men enkel regelmotor komma väldigt bra till pass som ett self-serviceverktyg.

Ett tillstånd ska ges, ett bidrag ska utbetalas, ett intyg ska erhållas – finns ett tydligt regelverk kan en regelmotor matas med enkel logik för att felfritt, rättvist och oerhört snabbt klara av uppgiften till ”kundens” belåtenhet.

iipax förmåga att processa information enligt verksamhetens önskemål tillsammans med en integrerad regelmotor, som på ett blixtsnabbt sätt processar logik skapas en väldigt hög automatiseringsgrad.

Ida Infront har etablerat ett samarbete med systerbolaget Decisive, som är experter på att implementera regler i regelmotorer och även levererar själva regelmotorn. Den används hos stora myndigheter i Norge, vilka ligger mycket långt framme i användningen av regelmotorer. Vår ambition är att hjälpa svenska myndigheter att nå lika långt, eller längre. För resultatet är enastående, för samhällets bästa!

Hör av dig till oss här om du är nyfiken på att få veta mer.

Användarforum

Några av datumen för vårens användarforum är nu satta. Via vår hemsida kan du läsa mer och anmäla dig: idainfront.se/anvandarforum

Vi ser fram emot nya givande tillfällen där vi möts och delar erfarenheter. Varmt välkommen!

MÖT VÅR NYA MEDARBETARE

Varmt välkommen till vårt Linköpingsskontor

David!

Hej David, vad gör du på Ida Infront?
Jag arbetar som IT-Manager där jag leder vårt interna IT-team. Jag ser till att vi har rätt verktyg och plattform för alla som arbetar på Ida Infront. Mycket av mitt arbete handlar om omvärldsbevakning och att utmana våra arbetssätt och verktyg.

Hur hamnade du på Ida Infront?
Från att ha arbetat på en plastindustri i 14 år i liknande roll fick jag via ett forum nys om Ida Infront och hörde att man sökte en ny IT-chef.

Jag hade hört mycket positivt om företaget och tycker att det är en spännande sektor vi verkar inom där vi bidrar till samhällsnytta. Det är helt andra utmaningar att arbeta i ett företag fullt av IT-människor jämfört med mina tidigare erfarenheter, och jag hoppas att både jag och Ida Infront kan lära av varandra.

Vad betyder våra värderingar – We make friends, We are the solution, We build trust – för dig?
Det var en bra fråga. Först och främst är jag väldigt överraskad av den vänskapliga och mottagande känsla man får av alla på företaget som relativt ny. Även om jag ännu inte kan så mycket om vår produkt, så är min uppfattning att den är stark och verkligen kan bidra till samhällsnytta och förenkla för offentlig sektor. De långt gångna relationer vi har med många av våra kunder visar att vi både lyckas bli vänner och bygga förtroende med hjälp av den djupt rotade företagskultur vi har.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Envis, social, vågad.

Vad gör du helst på din fritid?
När jag inte jobbar så hittar ni mig antingen på gymmet, krogen som ordningsvakt eller i trädgården hemma där det blir en hel del fix eller häng vid poolen med vänner och tjejen i mitt liv (dotter, Alexia 9 år) 😊

Vad ser du mest fram emot nu?
Vi har ett par stora tunga projekt i full gång i vårt team, det ska bli skönt att lägga dessa bakom oss och börja fokusera på att förbättra vår plattform och tjänsteutbud. Det finns stort behov av att anpassa den efter nya vardagen där det inte längre är en självklarhet att man sitter på kontoret och arbetar.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Lite av en idol för mig har alltid vart Adam Alsing och jag har följt hoom många år genom både program, radio men framför allt podcasten ’Adam och Kompani’. En mer kunnig, ödmjuk och rolig person får man leta efter. Adam är tyvärr inte med oss längre, men jag önskar att jag hade kunnat äta middag med honom eller få hamna bredvid honom på ett flygplan.

 


 

Tack för denna gång. Vi hörs snart igen!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut