MMM januari 2024: Vi fyller 40 år!

9 februari, 2024 | Kategori: Monday Morning Mail

Vi fyller 40 år!

Det var en gång för länge sen…ja 40 år är en ganska lång tid, särskilt för ett IT-företag. Året var 1984 och internet hade funnits sedan 60-talet, men det där med World Wide Web kom inte förrän 1989. Här brottades många tunga teknikföretag i hela världen i kampen om teknikvägval, innovationer och resurser. Någonstans i ett radhus i området Valla i Linköping föddes IDA Systems med Bengt Sandlund, doktor på Linköpings universitet, som grundare. Varför ”IDA”? Jo, det står för Interactive Data Analysis.

Den första kommersiella produkten KIS togs fram via en större order från Nokia, som köpte lokala Luxor i Motala. KIS var ett UNIX-baserat KontorsInformationsSystem innehållande ordbehandlare, kalkyl, kalender mm. Och, hör och häpna, en mailfunktion. Med andra ord ett Officepaket fast i UNIX-miljö. Det blev en succé hos statliga myndigheter och kommuner som ville effektivisera sin verksamhet och påbörja sin digitala informationshantering. Redan där, med teknik och samhällsnytta i fokus, sattes hörnpelarna i vår nuvarande vision:

”Att driva utvecklingen av nästa generations hållbara informationssamhälle.”

Under hela 2024 kommer vi att uppmärksamma vårt jubileumsår på både stora och små sätt, och vi hoppas att ni vill vara med. I kommande nummer av Monday Morning Mail berättar vi om hur och varför IDA Systems blev Ida Infront…

MÖT VÅR NYA MEDARBETARE

Hej Felix, vad gör du på Ida Infront?
Jag arbetar som systemutvecklare och tech coach i team Energy inom affärsområdet Case Solutions. Vi bygger lösningar med iipax som bas åt vår kund Energimyndigheten. En vanlig dag kan bestå av många olika aktiviteter, bland annat utveckling av ny funktion, buggrättningar och sårbarhetsanalyser.

Varför valde du att bli en del av Ida Infront?
Redan på första intervjun fick jag ett positivt intryck. Ida Infront är ett företag där man kommer till jobbet och känner sig motiverad. Man får vara en del i att göra något samhällsnyttigt som många människor är beroende av. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka både lösningar såväl som arbetssätt, vilket för mig betyder mycket.

Vad betyder våra värderingar – We make friends, We are the solution, We build trust – för dig?
Det betyder att vi är ett företag med gemenskap och laganda, hög kompetens och där man är öppen för olika åsikter. De sakerna tillsammans lägger grunden för framgång och trivsel på alla plan.

Om du skulle beskriva dig med tre ord, vad skulle du säga då?
Positiv, detaljorienterad, spontan.

Vad gör du helst på din fritid?
Då umgås jag med familj och vänner, gärna ute i naturen på någon fin plats eller hemma med något gott att äta. Familjen består av fru, en son på drygt 1,5 år, och en till liten tjej på ingång i mars, så vi hittar på mycket kul ihop! Förutom det tycker jag om att laga mat och nästan all fysisk aktivitet som sport, träning, vandring o.s.v.

Vad ser du mest fram emot nu?
Jag ser fram emot resten av året där vi har mycket ny utveckling för flera olika områden att göra för Energimyndigheten.

Slutligen, om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
Jag hade valt Jamie Oliver, han har varit en förebild inom matlagning under många år. Han är lättsam, har varit med om mycket och lagar otrolig mat. Det skulle med andra ord vara en toppenmiddag!

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut