Lyckad driftsättning för Ida Infronts LIMS-system i Norge!

25 juni, 2024 | Kategori: Nyheter

Ett nytt omfattande system för rättsmedicinska DNA-analyser är nu klart att användas i Norge med hjälp av Ida Infront. LIMS-systemet – Laboratory Information Management System med ärendehanteringsstöd baserade på iipax, gör det möjligt för rättsmedicinska avdelningen vid Tromsö universitet att utföra DNA-analyser i samband med brottsutredningar, på uppdrag av norska polisen (PiT).

Det är en komplex lösning som har utvecklats i samarbete mellan rättsmedicinska avdelningarna vid Oslo universitetssjukhus, Tromsö universitet, PiT och Ida Infront. Båda rättsmedicinska avdelningarna kommer nu att kunna arbeta för PiT med DNA-analyser i brottsutredningar. Tromsö universitet tar hand om utredningar i norra Norge och Oslo universitetssjukhus om utredningar i mellersta och södra Norge.
Projektet har pågått i lite mer än ett år och det har varit ett väldigt bra samarbete mellan samtliga parter under projektets gång.

– Vi på Ida Infront är mycket stolta och glada över att vår systemlösning kan bidra till ökad rättssäkerhet i Norge. Team Vienna hos oss har gjort ett strålande jobb och levererat i högsta kvalitet i tid rakt igenom hela projektet, säger Jenny Melin. Hon vill också passa på att tacka alla andra som har varit involverade i projektet, från rättsmedicinska avdelningarna, PiT och Ida Infronts team.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut