Kungsbacka väljer Ida Infronts e-arkiv

5 oktober, 2015 | Kategori: Press

Ida Infront AB har fått en order från Kungsbacka kommun. Det är ett e-arkiv som kommer att användas för samtliga verksamheter i kommunen. Leveransen kommer att omfatta Ida Infronts produkt iipax archive med tillhörande tjänster.

”Införande av e-arkiv är en viktig komponent i kommunens satsning inom e-förvaltning. Genom ett e-arkiv kan invånare ta del av kommunens arkivhandlingar på egen hand hemma ifrån köksbordet. Vi förbättrar både möjligheten till insyn och ökar kommunens tillgänglighet”, säger Thomas Bengtsson, kommunarkivarie i Kungsbacka kommun.

”Vi valde att gå direkt till upphandling av ett e-arkiv och fokuserar på att komma igång med arkiveringar från flera olika system. Först i kö står kommunens ärendehanteringssystem och skolsystem. Vi valde iipax archive som är en kompetent och välrenommerad produkt.”

”E-arkivmarknaden för kommuner har nu tagit fart och flera kommuner är på gång med sina avropsförfrågningar. Att både små och stora kommuner föredrar vår produkt är givetvis mycket glädjande”, säger Stefan Jonegård, VD på Ida Infront.

iipax archive är en standardprodukt som används av ett stort antal myndigheter, kommuner och företag. Några exempel är Stockholms stad, Ale kommun, Partille kommun, Borås stad, Migrationsverket, Trafikverket och Polismyndigheten.
Kungsbacka kommun är med sina 78 000 invånare landets 26:e största kommun.

För mer information vänligen kontakta:

Stefan Jonegård, VD Ida Infront AB
Tel: +46 (0) 709 89 00 25, e-post: stefan.jonegard@idainfront.se

Om Ida Infront

Ida Infront AB grundades 1984 och har i dag 70 medarbetare i Linköping, Stockholm och Oslo. Ida Infront AB är en del av Addnode Group AB, en börsnoterad koncern som 2014 omsatte 1 596 MSEK. Ida Infront har sedan starten hjälpt sina kunder att bygga eller nyttja sina IT-system på ett effektivt sätt. Genom våra lösningar har vi hjälpt kunderna få lönsamhet i sina investeringar. För mer information, vänligen besök: www.idainfront.se.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut