Ida Infront lanserar iipax one – ett informationssystem för alla enheter och användare i offentlig sektor

25 januari, 2016 | Kategori: Press


STOCKHOLM, 25 JANUARI 2016– Ida Infront, ett dotterbolag till Addnode Group, är en ledande leverantör av IT-system till den offentliga svenska sektorn. Företaget lanserar nu en helt ny webbaserad produkt, iipax one, speciellt framtagen för den offentliga sektorn och inkluderar verktyg som e-tjänster, processorienterad ärendehantering, dokumenthantering, systemintegration och e-arkiv.

Ida Infront har varit verksamma inom informationshantering sedan 1984. Genom åren har företaget lanserat produkter och lösningar utifrån de tekniska möjligheter och behov som både myndigheter och privata företag har. Lanseringen av iipax one ger användarna en helt ny upplevelse med alla de verktyg som behövs för en smidig och effektiv informationshantering – från moderna e-tjänster via handläggning till slutarkivering. Användaren kan själv välja om den vill arbeta via dator, läsplatta eller mobil. All funktionalitet återfinns på alla enheter.

– ”Vi bestämde oss för att ta fram ett helt nytt koncept i en helt ny produkt som lever upp till dagens förväntningar på funktioner och användbarhet”, säger Stefan Jonegård, VD på Ida Infront. ”Vi har haft ett stort fokus på nästa generation utifrån deras förväntningar på användarvänlighet, mobilitet och enkelhet.”

Ida Infront har utvecklat ett användarvänligt system, speciellt framtagen för den offentliga sektorn i Sverige, och som hanterar all information på ett enhetligt sätt. iipax one inkluderar verktyg för e-tjänster, processorienterad ärendehantering, dokumenthantering, systemintegration och e-arkiv. Alla användare, oavsett om de är medborgare, handläggare, registrator, arkivarie eller kund, kan arbeta i samma system.

– ”Många företag och organisationer jobbar efter principen ”bring your own device”. iipax one fungerar på alla typer av enheter med en webbläsare; det kan vara en mobil, läsplatta eller dator. iipax one presenterades på vår egen kunddag och fick ett väldigt positivt mottagande”, konstaterar Stefan Jonegård. ”Det är ett stort kliv för hela företaget, och vi är mycket stolta över att nu lansera en ny generation av iipax.”

iipax one är byggd på över 30 års erfarenhet av informationshantering och kundservice inom den offentliga sektorn. Den är en del i produktfamiljen iipax, som innehåller funktioner för dokument- och ärendehantering, kvalificerade e-tjänster, säker informationsöverföring samt e-arkiv. Produkten finns hos en lång rad myndigheter men även bland privata bolag. iipax utvecklas och underhålls av Ida Infront.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Jonegård, VD Ida Infront AB
Tel: +46 (0) 709 89 00 25, e-post: stefan.jonegard@idainfront.se

Om Ida Infront
Ida Infront AB grundades 1984 och har i dag 70 medarbetare i Linköping, Stockholm och Oslo. Ida Infront AB är en del av Addnode Group AB, en börsnoterad koncern som 2014 omsatte 1 599 MSEK. Ida Infront har sedan starten hjälpt sina kunder att bygga eller nyttja sina IT-system på ett effektivt sätt och få lönsamhet i sina investeringar. För mer information, se: www.idainfront.se.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut