Ida Infront leverar ny kommunikationslösning till Kriminalvården

14 januari, 2016 | Kategori: Press

STOCKHOLM 2015-01-14 – Ida Infront, ett dotterbolag till Addnode Group, är först ut med att leverera nästa generations kommunikationslösning för säkert informationsutbyte till Kriminalvården. Det nya generationen gör att det nu också är möjligt för kommuner och mindre företag som tidigare inte satsat på så kallad SHS-teknik att koppla upp sig mot tjänsten.

Ett spridnings- och hämtningssystem, vanligen kallat SHS, är ett standardiserat kommunikationsprotokoll för informationsutbyte där kraven på säkerhet och tillförlitlighet är höga. Systemet är en föredragen kommunikationslösning för de flesta medelsstora och stora myndigheterna i Sverige.
Ida Infronts produkt iipax communication hanterar alla kommunikationsmönster och säkerhetsfunktioner och har i den senaste versionen kompletterats för att fullt ut stödja den nya generationen, SHS 2.0 och webbteknik. Uppgraderingen gör att det nu också är möjligt för kommuner och mindre företag som tidigare inte satsat på SHS-teknik att koppla upp sig mot tjänsten.

– ”Vi är oerhört stolta över att Kriminalvården väljer oss som leverantör. Vi blir därmed först ut i Sverige att leverera den nya versionen av systemet och det visar vilket förtroende svenska myndigheter har för våra kommunikationslösningar för säkert informationsutbyte”, säger Stefan Jonegård, VD på Ida Infront.

iipax communication är en standardprodukt som används av ett stort antal myndigheter, kommuner och företag. Några exempel är Stockholms stad, Ale kommun, Partille kommun, Kungsbacka kommun, Borås stad, Migrationsverket, Trafikverket och Polismyndigheten.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Jonegård, VD Ida Infront AB
Tel: +46 (0) 709 89 00 25, e-post: stefan.jonegard@idainfront.se

Om Ida Infront
Ida Infront AB grundades 1984 och har i dag 70 medarbetare i Linköping, Stockholm och Oslo. Ida Infront AB är en del av Addnode Group AB, en börsnoterad koncern som 2014 omsatte 1 599 MSEK. Ida Infront har sedan starten hjälpt sina kunder att bygga eller nyttja sina IT-system på ett effektivt sätt. Genom våra lösningar har vi hjälpt kunderna få lönsamhet i sina investeringar. För mer information, vänligen besök: www.idainfront.se.

Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut